Egyetlen filmsztár uralja a Hollywood-i hírességek listáját.

A Forbesnál minden év elején közzé szokták tenni, hogy mely színészek szakították a legtöbb pénzt munkásságukkal az előző évben. A listán minden filmekkel kapcsolatos munkát számba vettek, így például a producerkedést is. 

A 2023-as lista első helyén az az Adam Sandler végzett, aki idestova 9 éve nem szerepelt mozifilmben – kivétel ez alól a  Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció , de itt csak a hangját kölcsönözte Drakula karakterének. A színész azért teheti meg mindezt, mert évek óta egy busásan jövedelmező szerződése van a Netflixszel, azonban a győzelme mértéke még így is valami egészen elképesztő.

A maga 73 millió dolláros keresetével közel dupláját tehette zsebre, mint a lista legtöbb helyezettje.

Ne tovább a várakozással, íme a top10:

  1. Adam Sandler - 73 millió dollár
  2. Margot Robbie - 59 millió dollár
  3. Tom Cruise - 45 millió dollár
  4. Matt Damon - 43 millió dollár
  5. Ryan Gosling - 43 millió dollár
  6. Jennifer Aniston - 42 millió dollár
  7. Leonardo DiCaprio - 41 millió dollár
  8. Jason Statham - 41 millió dollár
  9. Ben Affleck - 38 millió dollár
  10. Denzel Washington - 24 millió dollár

Jól láthatóan segített felkerülni a dobogó első három fokára, ha valakinek saját produkciós cége is van: Sandler azon keresztül készítette el a Gyagyás gyilkosság 2. és a Ne merészelj eljönni a bát micvámra című filmeket, míg Margot Robbie a Barbie-ban producerkedett, Tom Cruise pedig a Mission Impossible: Leszámolás Első rész-ben vállalt hasonló szerepet. A lista egyetlen női szerepelője Jennifer Aniston, aki a már említett Gyagyás gyilkosság 2.-ben és a The Morning Show című sorozatban szerepelt tavaly. A legtöbb filmet Jason Statham hozta össze a listáról, számszerűleg négyet (Fortune-hadművelet, Halálos iramban 10., Meg 2., Feláldozh4tók). 

(Borítókép: Adam Sandler. Fotó: Lisa Lake/Getty)