Tíz évnyi csatározás után végre úgy tűnik, Kesha a saját maga urává válhat, ez pedig egy új korszakot, ezzel együtt új zenéket jelent. Az énekesnő nemrég meg is osztott egy rövid részletet a legújabb projektjéből.

Kesha és a korábbi lemezkiadója, a Dr. Luke vezette Kemosable jogi csatározása még 2014-ben kezdődött, amikor az énekesnő beperelte a producert szexuális és érzelmi bántalmazás miatt. A férfi tagadta a vádakat és rágalmazásért viszontperbe fogta a művészt azt állítva, hogy megszegte a lemezszerződést és koholt vádakkal próbált kibújni a kötelezettségei alól. Tavaly decemberben Keshának végül sikerült megszabadulnia a kiadótól, miután májusban, a bírósági tárgyalások előtt egyezségre jutott Dr. Luke-al. Az énekesnő akkor az RCA Recordsot és a Vector Managementet is otthagyta.

„Köszönöm, hogy az elmúlt 10 évben úgy tartottatok, mint egy részeg legjobb barátot, állatok” – írta Kesha 2023 decemberében egy Instagram-történetben. Akkorra már megjelent az énekesnő ötödik albuma Gag Order címen, amely segített neki visszanyerni a zenébe vetett hitét. Idén aztán újult erővel vágott neki az alkotásnak, a múlt hónapban hangot adva az izgatottságának. Úgy fogalmazott: „az elkövetkező időszak egy vadonatúj és nagyon izgalmas fejezetnek tűnik”.

Kesha aztán március 6-án egy X-posztban közölte, hogy egy új korszákhoz érkezett és megosztott egy 42 másodperces részletet a legújabb projektjéből.

A szemcsés, vintage kinézetű felvételen Kesha levetkőzik és besétál egy patakba. A rajongók figyelmét a feliratozásban egy új weboldalra, a keshaiswaitingforyou.com-ra is felhívja, amelyen egy meztelen kép látható a holdfényben álló művésznőről. A bejegyzés közzétételét követően nem sokkal egy újabb posztban a projekt hivatalos borítóját is megosztotta az énekesnő, akit a természet lágy ölén örökítettek meg. 

Mindeközben egy élő Instagram-videóban egy új számának egy részletét is eljátszotta, közben könnyekben kitörve.

Legutolsó X-posztját ma, március 7-én tette közzé, amelyben úgy fogalmazott: 

Az első nap, amikor 19 év után a hangom végre az enyém.

Elmagyarázta, hogy „vadul ír”, ugyanakkor leszögezte, hogy a rajongóknak várniuk kell, hogy hallhassák, pontosan min dolgozik. „Van egy nap – bár azt még nem mondom meg, melyik – a naptáramban, amikor végre szabadon kiadhatok zenét” – hívta fel a figyelmet Kesha.

(NME)

(Borítókép: Kesha. Fotó: Getty Images)