Különleges háziállatot választott magának Árpa Attila. Az egykori Nagy Ő macskái mellett helyet kapott egy hatalmas kígyó is, amelyet most kamerák előtt mutatott meg a producer.

Két macskával és egy kígyóval osztja meg az otthonát Árpa Attila. Az állatok valójában az egykori Nagy Ő lányának, Amirának a kedvencei, de mindketten rajongnak értük. A különleges hobbi állatot nemrég az RTL Fókusz című műsorában mutatta meg a producer, elborzasztva a csatorna riporterét.

„Boglárka a neve. Egy labda piton, vagy királypiton. Egy rajzfilmben egyszer Kelopátra lányának voltak ilyen kígyói, ezért kellett egy a lányomnak is [...] Ha elkezd lilulni a fejed, akkor tudjuk, hogy éppen éhes [...], de egyébként nagyon barátságos” – mondta, miközben a Fókusz riporterének nyaka köré tekerte a 4-5 éves pitont, amely köztudottan egy fojtogató kígyó, tehát sem foga, így pedig méregfoga sincs.

Már kicsi korában megtanulta, hogy felnőtt emberek nem férnek bele a szájába. Csak azt fojtja meg, amit utána le is tud nyelni egyben

– magyarázta Árpa Attila. A különös házi kedvenc tehát egereket kap enni, többnyire elpusztult, fagyasztott állapotban, nem hivatalosan pedig élve.

Bár a kígyó ártalmatlan az emberre nézve, Árpa Attila mindig is bátran feszegette a saját határait, azt sem bánva, ha azzal a testi épségét is kockára teszi. A producer előszeretettel keresi a veszélyes helyzeteket, kedvenc közlekedési eszköze például egy akár 162 lóerős teljesítménnyel is bíró motor.

Elcsúsztam egy kanyarban. Az egy kulcscsonttörés volt

– árulta el az eddigi legnagyobb motoros balesetét Árpa, akivel ez évekkel ezelőtt egy vidéki földúton, egy nagy esőzés után történt. Akkor is került már életveszélybe, amikor vad harci kutyákhoz merészkedett közel, de volt már szafarin, látott közelről nagy vadakat, illetve lovagolni is szeret. A vadászatot ellenzi, ugyanis az állatokért már gyerekkora óta odavan. Bármilyet is talált az utcán, azt mindig hazavitte, hogy ápolja, vagy megtartsa.

(Borítókép: Árpa Attila. Fotó: Kaszás Tamás/Index)