A nemzetközi nőnap alkalmából sok sztár jelentkezett be virággal, vagy a hölgyek rövid köszöntésével, de a Mattel idén lekörözött mindenkit.

Szabó Zsófi a Mokka előtt egy 24 óráig elérhető Instagram-történetében mutatta meg, milyen gyönyörű csokrot kapott, David Beckham pedig egy Indiában készült fotóval jelentkezett be.

„Tavaly Indiában találkoztam néhány csodálatos fiatal nővel és lánnyal, akik kiállnak a gyermekmunka, a gyermekházasság és a nemi alapú erőszak ellen, és inspirálják a hozzájuk hasonló fiatalokat...

Az idei Nemzetközi Nőnap emlékeztet arra, hogy a serdülő lányok egészségébe, oktatásába és jogaiba való befektetés pozitív hullámhatást válthat ki az egész világon

– írta az egykori labdarúgó, megható bejegyzésében.

Rékasi Károly egy Instagram-történetben köszöntötte fel a hölgyeket és így emlékezett meg nőtársairól Tóth Andi is. Dallos Bogi nőnap alkalmából jógázni ment, de természetesen ő is kapott virágot.

A nemzetközi nőnap alkalmából a Blikk szerkesztősége megkérte Lukács Miklóst, hogy osszon ki néhány szál vörös rózsát a járókelőknek, a lap pedig megörökítette egy videóban, hogyan reagáltak rá a hölgyek.

Azonban még Lukács Miklós aranyos videója, vagy David Beckham kedves üzenete is jócskán elmarad a Mattel teljesítményétől, ugyanis a Barbie baba készítői egyedi játékokkal készültek az idei évben.

A Mattel egy nyolc darabból álló Barbie baba szériával rukkolt elő, amelyek híres nőket ábrázolnak, így kapott saját egyedi babát az Oscar-díjas Helen Mirren, valamint Kylie Minogue és Shania Twain énekesnők és Viola Davis színésznő. Szintén saját babával ünneplik a brazil Maira Gomezt, az őslakos Tatuyo közösség tartalomkészítőjét, a mexikói rendezőt és forgatókönyvírót, Lila Avilést, a japán modell Nicole Fujitát és a német humorista Enissa Amanit.

(Borítókép: Dallos Bogi. Fotó: Németh Kata/Index)