Várkonyi Andrea, aki egykor büszkén vállalta, hogy csatlakozott a Mensa klubhoz, amely az emberiség legintelligensebb egy százalékát tömöríti és amelynek olyan hírességek is tagjai, mint Sharon Stone és Michelle Wild, mára már nem tagja a szervezetnek.

2017-ben Várkonyi Andrea nagy örömmel jelentette be, hogy sikeresen átment a Mensa tesztjén, így bekerült azok közé, akik kiemelkedő intelligenciájukkal büszkélkedhetnek. 

„Nagyon büszke vagyok az eredményre: Mensa HungarIQa-tag lettem. Az intelligenciateszt eredménye szerint az emberiség legintelligensebb egy százalékába tartozom. Nem rossz érzés Sharon Stone-nal és Michelle Wilddal egy klubba tartozni" – mondta akkor Várkonyi Andrea.

A Mensa, egy nemzetközi intelligencia szervezet, világszerte több mint 150 ezer tagot számlál. A magyarországi Mensa HungarIQa célja, hogy összehozza a különböző hátterű, de kiemelkedő IQ-jú embereket, szervezve számukra kulturális és szociális programokat.

Azonban a Mensa HungarIQa elnöke, dr. Kovács Katalin a Fókuszban beszélt arról, hogy Várkonyi Andrea már nem tagja a klubnak. 

Ilyen például Michelle Wild, Vitray Tamás, illetve korábban tagunk volt Várkonyi Andrea is

– említette Kovács Katalin, jelezve, hogy Andrea már nem aktív tag.

A tagság megszűnésének pontos oka nem ismert, de a Blikk szerint ez gyakran az éves díj befizetésének elmulasztásával kapcsolatos. Várkonyi Andrea esetében azonban nem áll rendelkezésre konkrét információ arról, hogy miért nem része többé a Mensa klubnak.

(Borítókép: Várkonyi Andrea. Fotó: FEM3)