Ma hajnalban megtartották az idei Oscar-gálát, amely sok meglepetést tartogatott a filmrajongók számára, azonban vannak olyan részletek, amik sokak figyelmét elkerülhették az este folyamán, most megmutatjuk a legérdekesebb részleteket.

Miért nem volt a színpadon Mihalek Zsuzsa?

Mint arról a Velvet is beszámolt Szegény párák Oscar-díjat nyert legjobb látványtervezésért, konkrétan két brit szakember, Shona Heath, valamint James Price és a magyar Mihalek Zsuzsa érdemelte ki a díjat. A gálán azonban csak a britek voltak ott, honfitársunk távolmaradt.

Zsuzsa az első perctől kezdve velünk volt a csapatban, kiváló szakember.

A munka kezdetkor megkapta a hatalmas dossziékat tőlünk a bútortervekkel, amelyeket azonnal interpretált, és sajátjának érzett. Azt hiszem, hogy egy kicsit Zsuzsa ízlése alakította ki a Szegény párák végleges képi világát. Behozott a filmbe személyes tárgyakat. Például, amikor Dunken felfedezi Bella hálószobáját és felemel a földről egy babát, az Zsuzsa saját babája volt. Sőt, a Bella ágya is Zsuzsa gyűjteményéből származik” – méltatta a színpadon munkatársát Shona Heath.

A két brit szakembert nem érte váratlanul, hogy Mihalek Zsuzsa nem ment el a gálára, bár nagyon sajnálták, hogy nincs ott a színpadon velük.

Zsuzsa személyiségéből adódik, hogy szeret inkább a háttérben maradni, visszahúzódó szakember.

Sokáig hezitált azon, hogy eljöjjön-e a gálára. Többször beszéltünk erről. Végül úgy döntött, hogy nem szeretne részt venni az Oscaron, mert egy ilyen esemény nem igazán az ő közege” – árulta el a 24.hu beszámolója szerint James Price.

Valóban meztelen volt John Cena?

Az idei Oscar-gála egyik legemlékezetesebb pillanata volt – Ryan Gosling I’m Just Ken dala mellett – az, amikor John Cena ruha nélkül sétált be, hogy átadja a legjobb jelmez kategóriájának győztesének járó aranyszobrot, miközben a nevet rejtő boríték volt az egyetlen dolog, ami takarta testét.

Ezzel a különleges akcióval a színész és pankrátor, valamint az est házigazdája, Jimmy Kimmel egy 1974-es esetre emlékeztek meg, amikor az Oscar-díjátadó színpadán egy meztelen férfi szaladt át.

A kulisszák mögötti fotók, azonban elárulták, hogy nem volt annyira bevállalós a pankrátor és egy különleges fehérneműnek köszönhetően tudott „meztelenül” tündökölni a rivaldafényben.

Miért volt piros kitűző a gálára érkező hírességeken?

Számtalan sztár érkezett meg a vörös szőnyegre egy különleges piros kitűzővel, amin egy tenyér és abban egy fekete szív volt látható.

A kitűző az Artists4Ceasefire szimbóluma. A szervezet és a jelzést viselők „azonnali de-eszkalációra és tűzszünetre szólítja fel a döntéshozókat Gázában és Izraelben, mielőtt még egy újabb emberélet veszne oda”.

Szándékosan esett el Liza Koshy a vörös szőnyegen?

Liza Koshy ismert színésznő és youtuber humoros videókat készít az internetre, így sokakban felmerült, hogy a vörös szőnyegen bemutatott esése.

A valóságban viszont tényleg csak rosszul lépett a színésznő és nem szándékosan ült le a földre. Ennek ellenére úgy kezelte a helyzetet, mint egy igazi profi, mosolyogva felállt és tovább pózolt a kameráknak.

(Borítókép: Shona Heath és James Price átveszik az Oscar-díjat. Fotó: GettyImages)