A The Raspberries énekese. Erik Carmen 74 évesen tért örök nyugalomra.

A The Raspberries együttes énekese, majd később szólóénekesként is elismert Eric Carmen tegnap, 74 éves korában elhunyt. A szomorú hírt a felesége, Amy Carmen tudatta, aki a rajongóihoz azzal a kéréssel fordult, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét és a gyászidőszakot. A Deadline értesülései szerint az előadó a hétvégén álmában hunyt el. 

„Hatalmas szomorúsággal osztjuk meg a szívbe markoló hírt Eric Carmen haláláról. A mi édes, szerető és tehetséges Ericünk álmában hunyt el a hétvégén. Nagy örömöt jelentett neki, hogy a zenéje évtizedeken keresztül oly sokakat megérintett és inspirált, ez lesz az öröksége. »A szeretet minden, ami számít, hűségesen és örökké«” – olvasható a gyászoló özvegy sorai az énekes weboldalán.

Carmen először a Raspberries együttessel szerzett magának hírnevet, főként a Go All the Way-jel. Miután a zenekar feloszlott szólókarrierbe kezdett, és olyan világhírű dalok kötődnek a nevéhez, mint az All by Myself, a Never Gonna Fall in Love Again, vagy a Hungry Eyes.

(Borítókép: Eric Carmen. Fotó: ABC Photo Archives/Getty)