Hollywood fényűző világában gyakran elfeledkezünk azokról a hősökről, akik a háttérben, névtelenül hozzájárulnak a filmek sikeréhez. Ők a kaszkadőrök, akik végrehajtják a veszélyes jeleneteket, hogy a nagy sztárok biztonságban maradhassanak. Nézzük meg közelebbről, kik ők és milyen kihívásokkal néznek szembe a munkájuk során.

Tracey Eddon: Scarlett Johansson dublőre

Tracey Eddon, aki 1958. november 3-án született Angliában, egy tapasztalt kaszkadőr, aki többek között Carrie Fisher és Scarlett Johansson dublőreként vált ismertté. Ő helyettesítette a veszélyes jelenetekben a színésznőt a Fekete Özvegy című filmben, így hozzájárulva a film mintegy 137 milliárd forintos globális bevételéhez.

Jacob Tomuri: Tom Hardy dublőre

Jacob Tomuri, Tom Hardy dublőre elengedhetetlen szerepet töltött be a Mad Max: A harag útja című film akciójeleneteinek megvalósításában. A Tomuri és Hardy közötti szoros együttműködés lehetővé tette, hogy a film vizuálisan lenyűgöző és emlékezetes jelenetekkel bűvölje el a nézőket.

Jacob csinálta a durva dolgokat.

Én csak egy kicsit lógtam egyszer fejjel lefelé, ami önmagában is elég nagy kihívást jelentett a számomra. Az autós jelenetek során azonban én legfeljebb 48-64 km/órával mentem, ezzel szemben Jacob sokkal nagyobb sebességgel száguldott nemcsak előre, hanem hátrafelé is. Ha őszinte akarok lenni, nekem elég könnyű dolgom volt” – szögezte le Tom Hardy.

Bobby Holland Hanton: Chris Hemsworth dublőre

Bobby Holland Hanton több mint tíz éve dolgozik Chris Hemsworth kaszkadőreként. Szerepelt már sok nagy költségvetésű filmben, többek között a Tyler Rake: A kimenekítés 2 és a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben, valamint a Bosszúállók-filmsorozatban. Bobby Holland vállalta el Chris Hemsworth legveszélyesebb jeleneteit, hogy a színész ne sérüljön meg a forgatásokon.

Kim Fardy: Jason Momoa dublőre

Kim Fardy Jason Momoa kaszkadőreként vált ismertté, kiemelkedő munkát végezve az Aquaman és az Aquaman és az elveszett királyság című filmben. Emellett a Dűne és a Halálos iramban 10 című produkcióban is feltűnt fontos szerepet játszva Jason Momoa karaktereinek lenyűgöző és hiteles akciójeleneteinek létrehozásában. Kim Fardy tapasztalata és bátorsága biztosította, hogy Jason Momoa a lehető legbiztonságosabb körülmények között dolgozhasson a forgatások során.

Marilee Lessley: Reese Witherspoon dublőre

Marilee Lessley évek óta dolgozik Reese Witherspoon kaszkadőreként és fontos szerepet játszik a színésznő sikerében. Witherspoon rendszeresen megemlíti dublőrét a közösségi médiában, kiemelve a munkáját. Marilee Lessley szakértelme és elkötelezettsége garantálja, hogy Reese Witherspoon a forgatások során biztonságban és hatékonyan tudjon teljesíteni.

(Borítókép: Jacob Tomuri. Fotó: Getty Images)