A kiválasztási folyamatot a frontember, Szikora Róbert ismertette.

Az R-GO és Szikora Róbert már több mint 41 éve szórakoztatja a közönséget. A zenekari tagok az idők során folyamatosan változtak, egyedül a frontember Szikora Róbert, aki végig az együttes tagja maradt. A leggyakrabban változó pozíció a gidáké, akiket a háttérben éneklő és táncoló lányok testesítenek meg. Az évek során már 40 gidának volt lehetősége Szikora Róbert mellett fellépni, de addig hosszú út vezet, ugyanis egy hosszas kiválasztási folyamat előzi meg a felvételt. Erről az R-GO frontembere a Best magazinnak nyilatkozott.

„Mindkét lány nagyon talpraesett és kreatív. Ha nem így lenne, az azt jelentené, hogy hibáztam a válogatón. Az emberi tulajdonságaik ugyanolyan fontosak, mint sok más. Mielőtt kiválasztottuk őket, nemcsak az ének- és tánctudásukról kellett számot adniuk, hanem meg kellett oldaniuk az általunk adott feladatokat is.

Például kaptak ollót, tűt, cérnát, egy anyagdarabot, és rövid idő alatt fellépőruhát kellett varrniuk maguknak” 

– számolt be a válogató kínosabb részleteiről az R-GO frontembere.

„Az pedig, hogy cserélődnek, teljesen természetes, hiszen az idő telik, szerelembe esnek, férjhez mennek, gyereket szülnek. Mindenkiről tudom, mi lett vele, nyomon követem a sorsukat” – mondta Szikora, aki nem tűri a zenekaron belül a cicaharcot.

„Ez egy munkahely, nem csirkeudvar, és nem lehet feszültség sem a zenészek, sem a lányok között.

Volt már példa arra, hogy fel kellett emelnem a hangomat, hogy rend legyen”

(Borítókép: Szikora Róbert koncerten. Fotó: Kaszás Tamás/Index)