Pedro Pascal őszintén vallott azokról az ínséges időkről, amikor ételre is alig telt neki, ám egy sorozatszerep megmentette őt a hajléktalanná válástól és megalapozta a helyét Hollywoodban.

Pedro Pascal neve itthon főként azóta lehet ismerős az embereknek, hogy feltűnt az HBO Maxon 2023-ban megjelent The Last of Us című sorozat főszerepében. A színésszel nemrég az Entertainment Tonight készített interjút, amelyben Pascal bevallotta, hogy hosszú út vezette őt a sikerhez, egy időben ugyanis ételre is alig telt neki és fennállt a veszélye, hogy utcára kerül.

„Nagyjából 15 évig tartott, amíg sikerült befutnom. Egy időben lebetegedtem, műtétem is volt, aztán alig tudtam fizetni az albérletemet és már orvosra sem maradt pénzem. Kevesebb mint 7 dollár volt a bankszámlámon, amikor elérhetővé vált a Buffy, a vámpírok réme című sorozatból származó bevételem maradéka. Ez a pénz mentett meg, ennek köszönhetem, hogy Hollywoodban tudtam maradni és nem adtam fel.”

Pascal a sorozat 1999-ben debütáló 4. évadának premier epizódjában tűnt fel Eddie-ként, a Sunnydale-i egyetem elsőéves hallgatójaként, aki összebarátkozik Buffyval (Sarah Michelle Gellar) és közösen próbálnak beilleszkedni az egyetemi életbe. A barátságuk azonban hamar véget ér, miután Eddie-t vámpírrá változtatja egy csapat élőhalott, akik a diákok holmijai között turkálnak. Buffy végül karót döf Eddie szívébe, amikor újra találkozik vele.

Ellenére annak, hogy Pascal csak rövid ideig szerepelt a sorozatban, ő és a jelenleg 46 éves Gellar is szeretettel gondol vissza arra az időszakra. Idén februárban a színésznő például egy közös jelenetfotót osztott meg kettejükről az Instagramon. Egy héttel később Pascal boldogan értesült a bejegyzésről, majd viccelődni kezdett, hogy többet kellene lógnia a világhálón. Mindenesetre megosztott egy kedves emléket a színésznőről elárulva, hogy milyen finomságokkal kínálta meg őt a forgatások közötti szünetben.

Volt jégkrém a lakókocsijában és nekem is adott belőle. Vámpírmaszkban kellett ebédelnem. Mindenre emlékszem.

Bár 15 évet váratott magára a nagy áttörés, Pedro Pascal végül felért a csúcsra, jelenleg pedig számos produkcióban szerepel, így ki sem látszik a munkából. A múlt hónapban elnyerte a Screen Actors Guild díját a The Last of Us című sorozatban nyújtott alakításáért. Ugyanezzel a szereppel a Golden Globe-ra és Emmyre is esélyes volt, és bár ezeket a díjakat nem ő zsebelhette be, így is megnőtt az iránta való érdeklődés a filmiparban. 2019 óta ő alakítja a Disney+ The Mandalorian című sikersorozatában Din Djarint, illetve ő kapta Reed Richards, vagyis Mr. Fantastic/Nyúlánk szerepét a 2025-ben mozikba kerülő új, Fantasztikus Négyes-filmben, amelyben Vanessa Kirby, Joseph Quinn és Ebon Moss-Bachrach mellett játszik majd.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy megkaptam a szerepet és hogy Matt Shakman rendezővel dolgozhatok együtt. Egy ilyen családba meghívást kapni egy valóra vált álom, alig várom, hogy minden időmet velük tölthessem” – mondta Pascal februárban az Access Hollywoodnak.

(USWeekly)

(Borítókép: Pedro Pascal. Fotó: Getty Images)