Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész folyamatosan játszik, jelenleg nyolc darabban látható, azonban a filmezésből már nem kér többet.

Molnár Piroska 78 éves, nemrég pedig egy Blikknek adott interjúban elárulta,  elfáradt már és újabb darabot és filmet sem vállal többet, ám a jelenlegiektől kötelességtudatból nem szeretne visszalépni. 

Nyolc darabban játszom, de nem lesz több, már nem lesz új premierem. Most így gondolom, és abban is biztos vagyok, hogy több filmet sem forgatok.

„A színházaknak, Tháliának, a Rózsavölgyi Szalonnak, az Orlai Produkciónak egyszerűen nem mondhatom, hogy köszönöm, elég volt, elfáradtam. Én még úgy szocializálódtam, hogy amit az ember elvállal, azt teljesíti, és nem hagyja abba. Nem mondhatom a rendezőnek, a kollégának, a közönségnek, hogy már nem bírom. Pedig ez az igazság. Túl vagyok egy térd- és egy szívműtéten, beépített pace­maker segíti az életemet, már nincs hova és miért ugrálnom, bizonyítanom. Azt korábban is mondtam, és ehhez tartom magam most is: bármennyire nehéz már színésznek lennem, miattam darab soha nem maradt és nem is marad el. Hacsak nem haldoklom” – zárta sorait a művésznő.

(Borítókép: Molnár Piroska. Fotó: Koszticsák Szilárd)