Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy személyesen találkozzon Benedict Cumberbatchal, pontosabban annak viaszmásával a Madame Tussauds kiállításán.

Benedict Cumberbatch, a Sherlock Holmes és a Doctor Strange főszereplőjének viaszmása a Madame Tussauds Budapest gyűjteményének legújabb tagja. A szobor, amely Bécsből érkezett, a tervek szerint hosszú ideig a magyar fővárosban marad.

Az avatóünnepségen részt vett a brit nagykövetség képviselője, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, valamint Benedict Cumberbatch magyar hangja, Simon Kornél is, aki személyes élményeit is megosztotta az angol színésszel való találkozásáról.

„Első találkozásunk egy forró nyári napon történt a szinkronstúdióban. A körülmények nem voltak éppen ideálisak, egy rovarcsípés miatt nem tudtam állni, így egy bárszéken ülve dolgoztam, ráadásul a légkondicionáló is elromlott. Nehéz kezdés volt, de hálás vagyok, hogy azóta én lehetek a hangja. Benedict igazi profi, aki minden részletre odafigyel. A Kódjátszma a személyes kedvencem tőle” – idézte fel Simon Kornél.

Óhidi Zsuzsanna, a Madame Tussauds Budapest operatív igazgatója elmondta: „Benedict Cumberbatch figurájának érkezése izgalmas esemény a számunkra, a szobor újabb érdekességet kínál a látogatóinknak. A kávézónkban lévő hatalmas LED fal segítségével egy brit könyvtárszobát hoztunk létre, ahol a vendégek fényképeket készíthetnek ezzel a kivételes brit úriemberrel.”

Benedict Cumberbatch viaszfigurája egy fotelben ülve várja a látogatókat, akik így közelről is megcsodálhatják a színművészt. Az angol színész munkásságát és jótékonysági tevékenységét elismerve II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom érdemrendjének parancsnoki fokozatával tüntette ki őt 2015-ben. Cumberbatch nemcsak a filmvásznon, hanem a való életben is figyelemre méltó; több nyelven beszél, és egy időben önkéntesként is dolgozott egy tibeti kolostorban.

(Borítókép: Benedict Cumberbatch. Fotó: Madame Tussauds Budapest.)