Sylvester Stallone és Richard Gere között egy korábbi filmforgatáson kezdődött a feszültség, amely annyira elmélyült, hogy Stallone később azt nyilatkozta: soha többé nem szeretne Richard Gere-rel közös projektben szerepelni.

Mielőtt Sylvester Stallone a Rocky sorozattal filmlegendává vált volna, számos kisebb szerepben is megmutatta tehetségét. Az 1974-es A lordok Bandája című film egyike volt ezeknek, ahol olyan kezdő színészekkel dolgozott együtt, mint Perry King és Henry Winkler. A Brooklyn utcáin játszódó történet egy baráti társaságról szólt, akik saját bandát alapítanak, ám a négy főszereplő között volt egy színész, Richard Gere, akivel Stallone nem tudott együtt dolgozni. 

A probléma ott kezdődött, hogy Richard Gere túlságosan beleélte magát a szerepébe, ami a forgatás alatt folyamatos feszültséget okozott. Egy alkalommal, amikor egy verekedéses jelenet próbáján fizikai kontaktusba kerültek, Stallone nem nézte jó szemmel Richard Gere túláradó beleélését, ami csak olaj volt a tűzre. A helyzet odáig fajult, hogy egy ebédszünetben történt incidens után Stallone kifejezetten kérte a színész eltávolítását a produkcióból.

Na de mi is történt valójában? Egy hideg téli forgatási napon, amikor mindenki próbált valamelyest felmelegedni az ebédszünetben, Stallone, egy hot dogot igyekezett megenni, hirtelen Richard Gere csatlakozott mellé egy fél grillcsirkével.

Amikor Stallone figyelmeztette a színészt, hogy legyen óvatos a csirke elfogyasztásával, nehogy összekenjen valakit, Richard Gere csak megvonta a vállát és beleharapott a csirkébe. A következő pillanatban a zsír már Stallone nadrágján landolt. Ez volt az a pont, ahol Sylvester Stallone türelme végleg elfogyott. Állítása szerint, ezután kipenderítette a színészt a járműből.

Ez az ebédszüneti incidens végül oda vezetett, hogy a produkció rendezője, Martin Davidson úgy döntött, Richard Gere helyett mást válasszanak a szerepre. Bár ez a kis intermezzo nem tett kárt egyikük karrierjében sem, a történet mégis legendássá vált Hollywoodban.

(Borítókép: Sylvester Stallone. Fotó Getty Images)