Christina Applegate-et 2021-ben diagnosztizálták sclerosis multiplex-szel, előrehaladott állapota miatt közel két éve végleg visszavonult a színészettől. A Halott vagy című sorozat sztárjának korábban is szembe kellett néznie egy szörnyű kórral, mégpedig a mellrákkal. Nemrég egy interjúban bevallotta: annak idején hazudott arról, hogyan érezte magát.

Christina Applegate-re igencsak rájár a rúd: miután 2008-ban megküzdött a mellrákkal, 2021-ben sclerosis multiplex-szet diagnosztizáltak nála, amely egy krónikus, a központi idegrendszert érintő, potenciálisan rokkantsághoz vezető betegség.

A színésznő mára kizárólag botokkal képes közlekedni, éppen ezért 2022-ben, a Halott vagy című Netflix-sorozat utolsó évadja után végleg visszavonult a színészettől. Hogy el tudja tartani magát és idén 13 éves gyermekét, Sadie Grace-t, szinkronszerepeket vállal, illetve azzal tölti az idejét, hogy kijavítsa múltbéli hibáit. Így tett legutóbb is, amikor Dax Shepard Armchair Expert című podcastjában arról vallott, hogy 16 évvel ezelőtt az egész világnak hazudott az állapotáról. Mint mondta, megbánta, hogy nem volt őszinte annak kapcsán, mit érzett valójában a mellrákról szóló diagnózisa, és a dupla masztektómiája, vagyis a mellei eltávolítása után.

„Megtanultam a leckét. Amikor 36 éves koromban mellrákom lett, kiálltam és én voltam a jó lány, aki arról beszélt, hogy mennyire szereti az új melleit, amelyek valójában hegesek és teljesen elb***ottak voltak. Mi a fenét gondoltam?” – tette fel a költői kérdést Applegate, majd a következőképpen folytatta:

„A diagnózist követően az első interjúmat Robin Robertsnek adtam. Ott ültem és a csillagokat is lehazudtam arról, hogy hogyan érzek. Majd amikor az interjú után felkeltem, szó szerint a falnak estem és zokogni kezdtem, mert az egész hazugság volt. Minden, amit mondtam. Végig magamat próbáltam meggyőzni valamiről, ami senkinek sem vált az előnyére. Igen, létrehoztam egy alapítványt és megtettem mindent, amit kellett. Dollármilliókat gyűjtöttünk magas rizikócsoportba tartozó nőknek, hogy eljussanak MRI-vizsgálatra.

Rengeteg jót tettünk, de mindemögött nekem le kellett vetetnem a melleimet és minden éjjel sírtam. Bárcsak elmondtam volna!

– nyílt meg őszintén a múlttal kapcsolatban Christina Applegate, aki tanulva a saját hibáiból arra buzdítja egy szintén ismert és mellrákos barátnőjét, hogy beszéljen nyíltan a betegséggel folytatott küzdelméről.

„Azt írta ki a közösségi médiában, hogy »ha valaki le tudja győzni, az én leszek«. Levetettem vele. Azt mondtam, »valakinek az anyja nemrég halt meg, pedig erős volt. Valakinek a lánya, másnak a nővére, megint másnak az apja halt bele a rákba. Vedd le és helyette légy őszinte minden egyes lépésedről a kemó, a sugárkezelés és minden más kapcsán«. Megfogadta a tanácsom és a végén tényleg sokaknak segített ezzel” – árulta el a színésznő, aki maga is kendőzetlenül őszinte a sclerosis multiplex-szel kapcsolatban.

Ez is érdekelheti:

(People)

(Borítókép: Christina Applegate. Fotó: Getty Images)