Chris Evans rajong a tetoválásokért, ám azoknak a helyét mindig gondosan megválasztja, hogy szükség szerint könnyen elfedhetők legyenek egy-egy szerep elvállalásakor. Cikkünkben megmutatjuk, hogy a színész testfestései milyen jelentéseket hordoznak.

Chris Evans a karrierjében és a magánéletben is brillírozik: tavaly a Ghosted és A fájdalom ügynökei című produkcióban láthattuk, idén ősszel pedig érkezik streamingre a Red One karácsonyi akcióvígjáték, amelyben Dwayne Johnson oldalán tűnik fel. A filmes sikerek mellett a szerelem is rátalált: 2022-ben ismerkedett meg Alba Baptista portugál színésznővel, akivel kevesebb mint egy év ismertség után tavaly összeházasodtak. Mindezen felül tíz évet is simán letagadhatna a 42 éves színész, aki a külsejével is a mai napig hódít: a People magazin például 2022-ben a legvonzóbb élő férfinak választotta őt.

Megkapó külsejéhez a tetoválásai is hozzátartoznak, amelyekből jó párral rendelkezik Evans, habár gondosan képes elrejteni azokat. Egy korábbi interjúban például elárulta, hogy igyekszik olyan helyekre varratni, ahol aránylag könnyen el tudja takarni a tetkókat, ha ugyanis egy-egy szerep úgy kívánja, egy rövid ujjú póló miatt is plusz egy órát kell a sminkben ülnie az átmeneti eltüntetésük érdekében. A tetoválandó testfelület precíz megválasztása mellett Amerika Kapitány azt is lényegesnek tartja, hogy a minták számára fontos jelentéssel bírjanak. Alább Chris Evans több tetoválását és annak hátterét is bemutatjuk!

„A”-betű

A pletykák szerint Chris Evans annyira odavolt a Bosszúállókért (Avengers), hogy magára tetováltatta az ikonikus „A”-betűt. Nem tudni, hogy a teste mely pontján varrták rá a mintát, de állítólag négy másik kollégájával együtt vállalkozott a merész lépésre. Az ötletgazda Scarlett Johansson volt, rajta kívül Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth és Jeremy Renner csináltatta meg. Downey Jr. a folyamatot is megmutatta a követőinek korábban:

Eckhart Tolle-idézet

Evans kulcscsontja alatt a német származású kanadai szerző Megszólal a csend című művének egy kiragadott mondata olvasható: „Ha elveszted a kapcsolatot a belső csenddel, elveszted a kapcsolatot önmagaddal, és ha elveszted a kapcsolatot önmagaddal, elveszel a világban.”
Tolle spirituális tanítóként is ismert, Evans pedig rajong a buddhizmusért és a keleti filozófiáért.

„Dodger”

Kutyája nevét a mellkasára tetováltatta a színész. A Dodger név Evans egyik gyerekkori kedvenc rajzfilmjéből, az Olivér és társaiból ered. A mese Dickens Twist Olivérjének állatos feldolgozása. A kutyát 2017-ben fogadta örökbe.

Kínai írásjelek

Evans bal vállán a családot jelentő kínai írásjelek voltak, de állítólag ezt a tetoválását már eltávolíttatta.

„Loyalty”

Jobb vállára a színész az angol „loyalty”, vagyis hűség szót varratta fel. Ezzel együtt korábban több tetkójáról is úgy beszélt, hogy az emberek és a vélemények változnak, de ha egyes tetoválások a családban gyökereznek, azokat jó eséllyel soha nem fogja megbánni.

Megemlékezés

Chris Evans hasán egy megemlékező szöveg olvasható, amellyel Matt Bardsley nevű barátjának akart örök emléket állítani. A fiatal férfi egy offroad-balesetben vesztette életét.

In Loving Memory, Bardsley, With Me Always.

„SCS”

Bokáján, vagy inkább a vádlija alsó részén olvasható ez a három betű, amelyek három testvére, Scott, Carly és Shanna nevének a kezdőbetűit jelölik.

Just a reminder that Chris Evans brought his entire family to the Endgame premiere
byu/XHelheimX inMarvel

Bika

Amerika Kapitány bal vállára, feltehetőleg a korábbi kínai írásjel helyére a Bika csillagjegy került, amellyel édesanyja előtt tiszteleg. Lisa Capuano a Bika jegyben született május 21-én, 1955-ben.

Sas

A színész mellkasának jobb oldalán egy hatalmas sas díszeleg. Ezt még 2018-ban varrattatta magára Josh Lord tetoválóművésszel, aki az alkalmat megragadva egy Bosszúállók-könyvet is dedikáltatott Evans-szel. A színész többször is visszatért hozzá.

(InStyleMEN)

(Borítókép: Chris Evans. Fotó: Getty Images)