A halálra készül a Bűbájos boszorkák című sorozat egykori sztárja: az otthona kiürítésén munkálkodik, hogy ha meghal, az édesanyjának könnyebb dolga legyen.

Shannen Doherty-t először 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal, majd masztektómiát (a mellek eltávolítása – a szerk.) végeztek rajta. A Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák című sorozatok egykori sztárja aztán 2017-ben bejelentette, hogy gyógyulóban van, ám 2020-ra a rák kiújult, sőt a színésznő már negyedik, vagyis végső stádiumba került. Tavaly kiderült, hogy a rák átterjedt a csontjaira és az agyára, utóbbi helyről egy műtét során sikeresen eltávolítottak egy tumort. Doherty az állapotáról rendszeresen beszámol a Let's Be Clear with Shannen Doherty című podcastjében, ahol januárban még arról adott hírt, hogy áttörést értek el nála egy vadi új kezelésnek köszönhetően, a gyógyszerekkel ugyanis sikerült áttörniük a vér-agy gáton. A színésznő ezt akkor egy csodának nevezte, ám újabban arról szólnak a hírek, hogy már  a halálra készül.

Az 52 éves Shannon Doherty maga árulta el, hogy szeretné kiüríteni az otthonát, hogy amikor meghal, az édesanyjának könnyebb legyen elrendezni a dolgait. Az ingóságai egy részét eladományozza, a többire vevőt keres.

„Jelenleg az anyám a legfontosabb számomra. Tudom, hogy nehéz lesz neki, ha én előbb halok meg, mint ő. Nem akarom, hogy egy csomó dolgot kelljen elintéznie utánam. Nem akarom, hogy négy raktárhelyiség tele legyen a cuccaimmal” – magyarázta a színésznő. Hozzátette: reméli, az anyjának így könnyebb lesz az „átmeneti időszak”. Az egykori bűbájos nehéz szívvel beszélt arról is, hogy a betegsége miatt fel kellett adnia az álmát, hogy egy birtokon éljen és lovakat neveljen. Elmondása szerint ennek feladását úgy élte meg, mintha magát az életet is feladná, ugyanakkor arra is rájött, hogy nagyon sokba került volna megvalósítania. Az összeget inkább utazásokra költené, amelyeken szép utolsó emlékeket gyűjthet azokkal az emberekkel, akiket szeret.

(PageSix)

(Borítókép: Bűbájos boszorkák: Shannon Doherty, Holly Marie Combs, Alyssa Milano. Fotó: Northfoto)