Olvassa el csütörtök reggeli hírösszefoglalónkat!

X-Faktor

Tegnap a Fókuszban jelentette be az RTL, hogy teljesen megújul az idei évre az X-Faktor című tehetségkutató műsoruk, amely egy év kihagyás után tér vissza a képernyőre. A Simon Cowell által életre hívott tehetségkutató már 11 évadot élt meg hazánkban és a csatorna ígérete szerint 2024-ben ismét teljesen megújul: a győztes rekordnyereményt, 36 millió forintot vihet haza. A mentori csapat is kap egy kis vérfrissítést: az előző években megszokott csapatból csak Gáspár Laci marad a helyén, míg mellette új arcok fogják keresni a tehetségeket. 

„Nekem mindig az ének volt a legfontosabb, most is az a legfontosabb, hogy valakinek legyen karakteres hangja, tehetsége, jó hangszíne, hangterjedelme, legyen jó hallása, legyen stílusa – ez mind kell, ez mind fontos. És még mellé a megjelenés, hogy legyen egy kis kiállása is. Ha ez megvan, akkor nekem az az X” – fogalmazott az RTL Fókusz című műsorában az énekes. 

Papp Máté Bence

Tóth Gabi és új szerelme, Papp Máté Bence kapcsolata a kezdetek óta reflektorfényben van. A Story magazin most megszólaltatta a táncművész szüleit is, akik beszámoltak róla, hogyan fogadták az énekesnőt a családban. 

„Emlékszem, amikor Máté hazajött Erdélyből, elmondta, hogy szakított a barátnőjével, mert megismerkedett Gabival. Mi természetesnek vettünk mindent. Nem rágódtunk rajta. Amikor bemutatta nekünk Gabit, rögtön éreztük rajta a természetességet, a kedvességet. Nem volt kérdés, hogy összeillenek. Fel sem merült bennünk, hogy ne fogadnánk be. Rögtön azt mondtuk, egy család vagyunk, és ha bármilyen támadás jön, azonnal összefogunk. Ha az embernek van egy szilárd értékrendje, akkor nem kell félteni, nem tévelyedik el. Tudtuk, hogy ha ők egymásra találtak, mi mellettük állunk, nem érdekel bennünket, ki mit gondol” – szögezte le Máté édesanyja, majd a családfő vette át a szót. 

„Az embernek a gyerekeivel való kapcsolatában vannak dolgok, ahol mi hozzuk meg a döntéseket, aztán eljön az az idő, amikor már nem mi tesszük ezt, hanem bíznunk kell a fiunkban. Nekem az volt a véleményem, hogy ez Máté és Gabi döntése. Aztán persze, jöttek az öregasszonyok, akik kérdezgették tőlem, hogy »az a maga fia?« Mondtam, hogy igen, az enyém, aztán ennyiben hagytam a dolgot. A negatív megnyilvánulásokról azt gondoltam, a kutyák csaholnak, a karaván halad. Nem szabad belemenni a harcba, mert az csak olajat önt a tűzre, ám ha nem foglalkozol velük, akkor elfáradnak. Ilyen helyzetekben nekünk azokra kell koncentrálni, akik meghallgatnak, velünk vannak és támogatnak, nem azokkal, akik rólunk pletykálnak” – fejtette ki a magazinnak Imre.

(Borítókép: Papp Máté Bence és Tóth Gabi egy koncerten. Fotó: Papajcsik Péter/Index)