A színész szerint Magyar Péter a megtestesítője annak, amit ő elvár egy politikustól, ezért nem volt kérdés, hogy beáll mögé, amikor megkereste őt a jogász.

Amióta Magyar Péter politikai pályára lépett, azóta ott van mellett Nagy Ervin is, így nem meglepő, hogy a mai napra szervezett tüntetésen is a színpadon fog állni. A színész elmondta, hogy mit vár a mai megmozdulástól és mivel lenne elégedett.

„Százezer emberrel. És én úgy látom, hogy ez reális cél, bár a kormány láthatóan mindent megtesz, hogy keresztbe tegyen. De megállíthatatlanok az emberek, külföldről is irgalmatlan sokan jönnek csak ezért haza. A kormányoldalon megpróbálják baloldali vagy legalábbis budai úri bulinak beállítani ezt az egészet, de amikor Péter arra kérte az embereket, hogy küldjék el, honnan jönnek majd a tüntetésre, kiderült, tulajdonképpen nincs az országnak olyan pontja, ahonnan ne indulnának el valahányan.

Egyáltalán nem tartok attól, hogy kevesen leszünk, most van egy olyan húzása ennek a történetnek, hogy szinte önmagát szervezi

– nyilatkozta a színész a Népszavának és hozzátette, hogy annyira jól működik az önszerveződés, hogy semmit sem kell költeniük reklámokra.

Nagy Ervin az interjújában többször dicsérté Magyar Pétert, amiért nem szélsőséges, ennek köszönhetően szerinte egy milliós nagyságrendű embercsoport tud megszólítani, amely normál európai léptékekben gondolkodik, és politikai értelemben nem annyira aktív.

„Ezt képviseli számomra Péter, aki olyan hatékonysággal képes ezt a közepet megszólítani és megtámadni a jelenleg regnáló hatalmat, hogy az védekezésre kényszerül és lépéshátrányba szorul. Valójában nem született szerintem eddig a Kárpát-medencében politikai talentum, aki ekkora sebességgel ilyen eredményt ért el.

1992-ben ilyen lehetett Orbán Viktor

– összegezte a színész, akiről lehet már nem sokáig írhatjuk le, hogy színész.

Engem az sem érdekel, ha egy időre a szakmámat el kell engednem, mert én tényleg azt érzem, hogy most van egy olyan időpillanat, amikor a haza mindenekelőtt.

Ami a csőben van, azt én most elégetem, mert azt érzem, minden eddigi kiállásom ehhez a forrponthoz vezetett, és erkölcsi kötelességem, hogy cselekedjek. Nem tudnék magammal elszámolni, gyáva emberként halnék meg, ha most én ebbe nem állnék bele” – vallotta be.

(Népszava)

(Borítókép: Nagy Ervin 2024. március 15-én. Fotó: GettyImages)