Mai hírösszefoglalónkban még: a legnépszerűbb zenemegosztó oldalakról Young G Béci dalait, Vecsei H. Miklós rögzítette az utolsó beszélgetését Törőcsik Marival.

Valkusz Milán

Amióta kiderült, hogy a ValMar duó tagja, Valkusz Milán is azX-Faktormentori csapatának a tagja lesz , azóta több kritika is érte, hogy ilyen fiatalon lett ítész. 

Gáspár Laci és Majka után az RTL bejelentette, hogy Valkusz Milán is csatlakozik a zsűri tagjaihoz, így a ValMar zenekar két tagja más-más csatornánál dolgozik majd. A 27 éves előadó a korát firtató kritikákra így reagált:

„Lehetek én az a kicsit fiatal, de azért már érett gyerek, aki – miután maga is sokat fejlődött és sok mindenen átment – most másokkal törődik, és átadja a tapasztalatait azoknak, akiknek érdemes. Tudom, hogy minden ilyen jellegű műsornál előkerül az a kritika, hogy »jaj, milyen fiatal a zsűri«” – kezdte Valkusz, aki a ValMar formáció sikerével érvelt amellett, hogy ért a szakmához.

„Mi Petivel elég jól megfejtettük a szakmánk egyik ágát, a popzenét, ami ráadásul az X-Faktorban abszolút releváns tudás. Megjártunk sok mindent,

szerintem többet is tudhatok azoknál, akik idősebbek.

Öt év alatt a semmiből jutottunk el a csúcsra, a telt házas Aréna-koncertig. Bele lehet kötni ugyan a koromba, de majd bebizonyítom, hogy nem ez számít” – összegzett a Best magazinnak.

Kálloy Molnár Péter

Kálloy Molnár Péter még a huszadik évét sem töltötte be, amikor tragikus hirtelenséggel elvesztette az édesapját, akinek a halálában egy orvosi műhiba is szerepet játszott. A színész most Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában vallott a tragikus eseményről. 

„Volt azért előjele, de nem igazán komoly, valószínűleg az orvostudomány mai állása szerint meg lehetett volna menteni az életét, de egy kis műhiba is volt ebben a történetben” – mondta Kálloy, aki elárulta, hogy édesapja hatására lett belőle színművész. 

Nem lett volna ennyire rövid az utam a színészetig, ha apám nem találja ki már hatéves koromban, hogy én színész leszek

Young G

2012-ben szerződött le Young G Béci azzal a zeneterjesztő céggel, amely most törölte dalait a legnagyobb videómegosztóról. A rapper szerint ezzel hatalmas anyagi és szakmai kárt okozott neki a korábbi partnere. 

„Több mint tíz éven át a legnagyobb békességben működtünk együtt, ám a tavalyi év végén úgy éreztem, itt az ideje a váltásnak, ezért jeleztem, hogy a szerződésem lejárta után nem szeretnék velük hosszabbítani, mert átmegyek egy másik céghez. Szeptemberben hirtelen rengeteg olyan üzenetet kaptam a rajongóktól, amikben arról írnak, hogy eltűntek a dalaim, nem tudják hallgatni őket. Ekkor vettem észre, hogy a legnagyobb oldalakról eltűntek a zenéim. Számon kértem a céget, ahol azt mondták, mivel már nem dolgozunk együtt, letörölték azokat. Ehhez nem volt joguk, hiszen a dalaim az én tulajdonomban vannak” – szólal meg a Blikknek az egykori Való Világ játékos. 

„Több százezres, milliós károm származik abból, hogy hónapok óta elérhetetlenek a zenéim bizonyos oldalakon. Arról nem is beszélve, hogy így az alkotásra sem tudok odafigyelni, most ugyanis egyenként próbálom visszatöltögetni a dalokat” – nyilatkozta a rapper. 

Törőcsik Mari

A 3 éve elhunyt Törőcsik Mari az élete  utolsó éveiben sokat betegeskedett, egyre nehezebben kommunikált, ám még így is szívesen fogadott látogatókat a velemi otthonában. Ekkor látogatta meg őt Vecsei H. Miklós és ifjabb Vidnyánszky Attila is, akik órákig beszélgettek az idős művésznővel. Vecsei rögzítette is a beszélgetésüket, amit azóta az íróasztala fiókjában őriz, de hogy mi hallható a felvételen, egyelőre rejtély – számolt be a Blikk.

Néhány héttel a halála előtt jártunk nála, órákon át beszélgettünk

– árulta el a bulvárlapnak Vecsei, arról azonban nem beszélt, mi hangzik el a titokzatos felvételen.

(Borítókép: Valkusz Milán. Fotó: Papajcsik Péter/Index)