A híres magyar énekesnő, akit korábban drogfogyasztás miatt vizsgáltak, sikeresen teljesítette az elterelési programot, de május végéig kapcsolatban kell maradnia pártfogójával, és két évig józannak kell maradnia, hogy elkerülje a vádemelést.

Az ismert énekesnő, aki drogfogyasztás miatt került bajba, sikeresen teljesítette az elterelési programot. Most arra vár, hogy megszüntessék ellene a nyomozást, de még tartania kell a kapcsolatot pártfogójával, és két évig nem szabad újra kábítószerrel lebuknia, mert akkor súlyos következmények várnak rá.

Az eset még 2022 októberében történt, amikor az énekesnőt egy angyalföldi lakásból szállították kórházba a mentők. A lakásban kábítószergyanús anyagot találtak, és a híresség szervezetében kimutatták a tiltott szerek jelenlétét.

A rendőrség vizsgálatot indított, és az énekesnő tanúvallomást tett, amely alapján négy embert vettek őrizetbe kábítószer-kereskedelem gyanújával.

Az elterelési program féléves volt, és összesen 12 alkalommal kellett részt vennie egyórás foglalkozásokon. Az énekesnő sikeresen teljesítette a programot, amiért várhatóan megszüntetik ellene a nyomozást. Dr. Rab Ferenc Levente, a Fővárosi Főügyészség ügyésze elmondta:

A gyanúsított az elterelést elvégezte, de a pártfogói felügyelet május végéig tart, így addig még nem lehet meghozni a végleges döntést.

Dr. Molnárfi István ügyvéd elmondta, hogy bár az énekesnő sikeresen teljesítette az elterelést, még mindig tartania kell a kapcsolatot a pártfogójával.Ha nem tartja be ezt a feltételt, akkor akár vádat is emelhetnek ellene.

„Az énekesnőnek két évig józannak kell maradnia, ha újra elkapják kábítószer-fogyasztással, az elterelés már nem lesz opció, és biztosan vádat emelnek ellene” – magyarázta az ügyvéd.

Ami a büntetéseket illeti, az ügyész akár a bűnügyi költségek megtérítését is kiszabhatja az énekesnőre, ami körülbelül 400 ezer forintot jelenthet. Bár az énekesnő eddig sikeresen elkerülte a súlyosabb következményeket, most komoly figyelmet kell szentelnie annak, hogy ne kerüljön újra a hatóságok látóterébe.

Forrás: Blikk

(Borítókép: drogok az asztalon. Illusztráció: Getty Images)