Palácsik-Ráthonyi Tímea az Instagramon fejtette ki, hogy sokszor úgy érzi, a lombikprogram (IVF) csak pénzrablás, amely óriási hormonterheléssel jár, és gyakran abnormális petesejtek keletkeznek, miközben őszintén beszélt a teherbe esésért folytatott küzdelmeiről és a petesejt lefagyasztásának fontosságáról.

Palácsik-Ráthonyi Tímea, Andy Vajna özvegye, most őszintén beszél a petesejtek lefagyasztásának fontosságáról és a teherbe esés nehézségeiről. Legutóbbi bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a nők ne halogassák a petesejt lefagyasztását, mert a kor előrehaladtával egyre nehezebb teherbe esni.

Minden fiatal lánynak üzenem, hogy időben fagyassza le a petesejtjeit, mert utána már túl késő lesz

– írta Palácsik-Ráthonyi. Hozzátette, hogy sokan úgy gondolják, 37-38 évesen még van idejük, de 40 után már sokkal nehezebb a teherbe esés.

Ő maga 35 évesen fagyasztottatta le először a petesejtjeit, de eddig nem járt sikerrel. Tímea elmondta, hogy a lombikprogram (IVF) gyakran pénzrablás, rengeteg hormonterheléssel, és nem mindig sikeres.

Az Instagram-történetében Palácsik-Ráthonyi arra is kitért, hogy a testi és lelki megtisztulás, valamint a stresszmentes életvitel segíthet a teherbe esésben.

„De a legjobb, ha fiatalon szerelmeskedtek, csak nyilván a babához meg kell teremteni a környezetet” – tette hozzá.

Az is téma volt, hogy a sok hormonkezelés után sokszor csak a fájdalom marad, valamint ciszták, vetélések és hormonzavarok. Tímea szerint sokaknál sikeres a lombikprogram, de másoknak a természetes teherbe esés a megoldás.

Spirituális szempontból is érdekes kérdésnek tartja, hogy a baba választja-e meg a szüleit, és hogy miért születik meg olyan családba, ahol később bántalmazás áldozata lehet.

Palácsik-Ráthonyi végül azt is megjegyezte, hogy a párválasztás is nehéz, hiszen „eleve kevesebb a férfi.” 

(Borítókép: Palácsik-Ráthonyi Tímea. Fotó: Szécsi István/Velvet)