Kis Grófo kisfilmet forgat az oláh cigányság múltjáról, jelenéről és kultúrájáról, miközben személyes élményeit és családi történeteit is megosztja, beleértve az édesapja sírját ért vandalizmust és nagyobbik fia zenei érdeklődését.

Kis Grófo, a magyar popzene egyik ikonja, új projektbe kezdett. Egy olyan kisfilmen dolgozik, amely az oláh cigányság múltját, jelenét és kultúráját mutatja be. Az énekes bízik benne, hogy az alkotás elnyeri a közönség tetszését, és nem zárta ki, hogy a jövőben egy hosszabb filmet is készítene a témában.

A Mokka című műsorban Kis Grófo arról beszélt, hogy az elmúlt időszak nem volt könnyű számára. A legnagyobb csapás az volt, amikor édesapja sírját vandálok megrongálták. 

Ezzel valójában meggyalázták édesapám sírhelyét

– mondta az énekes, aki hozzátette, hogy a rongálók a betonlapok miatt nem tudtak lejutni édesapja koporsójáig. A nyomozás még mindig folyamatban van, és Kis Grófo reméli, hogy a rendőrség hamarosan megtalálja az elkövetőket.

De az életnek pozitív pillanatai is vannak, Kis Grófo nagyobbik fia, Lacika, épp 12 éves lett. Az énekes ekkor jött rá, hogy az idő mennyire gyorsan repül. Büszkén beszélt gyermekeiről, akik szerinte jó tanulók, és lassan már három nyelvet is beszélnek. 

„Annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz” – vallja Kis Grófo, aki azt is elárulta, hogy ő maga is gondolkodik az angol tanuláson.

A nagyobbik fia, Lacika, épp az éneklés felé kacsintgat. Kis Grófo szerint a zene, szó szerint a vérében van a fiának, aki már gitározni is tanult. Most épp énektanárhoz szeretne járni, hogy tökéletesítse tudását.

Forrás: Blikk

(Borítókép: Kis Grófo. Fotó: Szarvas/Index)