Koltai Róbert színész „elmebajnak” nevezte az ócsai polgármester döntését, amellyel váratlanul lemondta az önálló estjét, és hozzátette, hogy az ilyen viselkedés Mitt nem fog agyvérzést kapni.

Koltai Róbert, a népszerű színész és humorista, meglehetősen kemény szavakkal illette az ócsai polgármestert, miután váratlanul lemondták a fellépését a helyi pedagógusnapon. A színész szerint az elmebajjal egyenlő, amit a polgármester nyilatkozott az eset kapcsán.

Koltai a Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy az ócsai művelődési háztól felkérést kapott egy kétórás önálló estre, de a polgármester váratlanul lemondta az eseményt. 

„Megérkezett a felkérés az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estről, rá két hétre jött a lemondás telefonon, miszerint a polgármester úr nem engedélyezi! Nemkívánatos személy lettem” – írta a színész.

Az eset után a polgármester is megszólalt, aki szerint politikai célzata van annak, hogy a színész csak most állt elő a történettel. Azt állította, hogy a szabadidőközpont több művészt is felkért, és Koltait végül nem választották.

Koltai ezt nevetségesnek nevezte, mert szerinte ez nem casting volt, hanem konkrét felkérés. A színész továbbá megjegyezte, hogy a polgármester egyértelműen tudta, hogy nem ugyanazon a politikai oldalon állnak.

A színész a Népszavának adott interjúban elmondta, hogy ez a viselkedés teljesen abszurd.

Az elmebajjal egyenlő

– válaszolta Koltai a polgármester állításaira. A színész hozzátette, hogy ilyen helyzet még soha nem fordult elő vele, pedig több mint 40 éve fellép kabaréműsorokkal. Azért várt hónapokig a nyilvános nyilatkozattal, mert először lenyelte a dühét, de nem akarta, hogy ez a helyzet károsan befolyásolja az egészségét.

Nem szeretnék emiatt 80 évesen agyvérzésben meghalni

– mondta a színész.

Koltai azt is megosztotta, hogy jól esett neki az a rengeteg együttérző komment és támogatás, amit a közösségi médiában kapott. Azóta újabb felkérést is kapott Ócsáról, ezúttal egy olyan helyről, amely nem az önkormányzat felügyelete alá tartozik. A színész megjegyezte, hogy nem kért gázsit a fellépésért, mert szeretné, hogy az ócsai közönség mégis részesülhessen a műsorában. A zárszóban Koltai Róbert hangsúlyozta, hogy továbbra is optimista, és szeretne elkerülni minden felesleges feszültséget, ami veszélyeztethetné az egészségét.

Forrás: Blikk

(Borítókép: Koltai Róbert. Fotó: Szováthy Kinga/Index)