Heather Langenkamp 20 évesen bújt a főszereplő, Nancy Thompson bőrébe. Karrierje során ez volt a harmadik filmje. Ezután a harmadik epizódban szerepelt legközelebb, illetve a Freddy feltámad című alkotásban is feltűnt. A színésznő még az első epizód megjelenésének évében, 1984-ben férjhez ment Alan Pasqua rock és jazz zongoristához, akitől három évvel később elvált.

Amanda Wyss 24 éves volt, amikor eljátszotta Tina Gray szerepét a Rémálom az Elm utcában című filmben. Ő volt az első, aki álmában találkozott Freddy Kruegerrel, illetve őt is gyilkolták meg legelőször. Karrierjében ez volt a hatodik produkció, amelyben szerepelt, ám később ezt számos másik követte.

Nick Corri (balra) 21 évesen játszotta el Tina Gray barátját. A filmben Nancy apja őt tartóztatja le Tina meggyilkolásáért, így végül börtönben leli a halálát, amelyet a hatóságok öngyilkosságnak hisznek. Corrinak színészként ez volt élete második filmje, és bár a későbbiekben is folytatta karrierjét a kamerák előtt, idővel egyre többet vállalt produceri szerepet.

Johnny Depp: Feltehetőleg sokan meglepődnek azon, hogy Nancy szerelmét, Glen Lantzot a filmben a 21 éves Johnny Depp alakítja. Ő hal meg utoljára Freddy Krueger keze által.

Ronee Blakley: Nancy anyját, Marge Thompsont Ronee Blakley alakította 39 éves korában. Blakley énekesnőként kezdte a karrierjét a '70-es években. Első, saját dalait tartalmazó lemezét 1972-ben, 27 évesen adta ki. A Rémálom az Elm utcában a 11. filmje volt. Blakley színházi szerepeket is vállalt, illetve számos politikai és társadalmi ügy érdekében fellépett, különös tekintettel a polgári jogokra és a nők egyenjogúságára. Később az írói és produceri karrierbe is belekóstolt. Ilyen szerepben az Of One Blood című 2012-es produkcióban dolgozott utoljára, amelyben a lányával együtt szerepelt is. A lánya, Sarah Blakley-Cartwright írónő 1988-ban született Carroll Cartwright forgatókönyvírótól. 

John Saxon 48 évesen bújt Nancy apjának, a rendőrként dolgozó Donald Thompsonnak a bőrébe. A színész karrierje során több mint 200 filmben játszott, első szerepét 18 évesen kapta az It Should Happen to You című alkotásban. Ötödik filmjét követően valóságos tinibálvánnyá vált, onnantól kezdve pedig élesen ívelt felfelé a karrierje. A Rémálom az Elm utcában című film megjelenésekor már javában befutott színésznek számított.