Kalapács József, a Pokolgép egykori frontembere, az elmúlt években letette az alkoholt, több mint 28 kilót fogyott, és a vegán életmódra váltott, amivel nem csak egészségesebbé, hanem sokkal aktívabbá is vált, miközben a káros szokásait maga mögött hagyta.

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián családja új kiskutyával bővült, méghozzá Mézespuszedlivel. A sztárpárnak nagyon fontos az állatvédelem, és mind az öt kis kedvencüket menhelyről fogadták örökbe. Viczián Viktória gyerekkora óta elkötelezett az állatok védelme mellett, és ezt a szenvedélyét átadta párjának, Somhegyi Krisztiánnak is. A pár jelenleg négy mentett kutyával és egy mentett cicával él együtt, akiket mélységesen szeretnek és óvnak.

Az első kisállatuk, a cicájuk, már 8 éve került hozzájuk, és meglehetősen jól kijön a többi állattal. Somhegyi Krisztián gyorsan beilleszkedett a kisállatok közé, bár volt egy kutyus, akivel több időt kellett töltenie a barátkozás érdekében.

Pupák a férfiaktól jobban félt, valószínűleg férfiak bántották

– magyarázta Krisztián. A kis Puszedlit már együtt fogadták örökbe, ami a család összetartó erejét is jelképezi. 

Viczián Viktória elmondta, hogy mindegyik kutyán látszik a mentett múltjuk: van, aki a férfiaktól, van aki a hangos zajoktól retteg. Az állatok azonban már a család tagjai, így bárhová is mennek, magukkal viszik őket, akár a Balatonra is. A sztárpár számára az állatvédelem és a menhelyről örökbefogadás nem csak egy gesztus, hanem életstílus, amelyet követnek és támogatnak. Mézespuszedli, az új kiskutya, immár a család legújabb tagja, és úgy tűnik, ő is gyorsan beilleszkedett a szeretetteljes környezetbe.

Kalapács József

A Pokolgép egykori frontembere, letette az alkoholt és több mint 28 kilót fogyott az elmúlt években. Az életmódváltás nem csak a súlyvesztésről szólt: a zenész a káros szenvedélyeit is maga mögött hagyta. Amikor betöltötte a 60-at, elmondta, hogy megbánta, hogy korábban nem fordított nagyobb figyelmet az egészségére, de most már rájött, mennyire fontos az életmódváltás.

Kalapács József 28 kilót öt év alatt érte el, és ebben a folyamatban párja, aki vegán, nagy szerepet játszott. A zenész kezdetben azt mondta, nem bánja, ha párja külön főz neki, de idővel rájött, hogy szívesen eszi ugyanazt, amit párja, mivel azok a vegán ételek nagyon ízletesek. Lassan már nem is kívánta a korábban szokásos összetevőket, és most sokkal egészségesebbnek, aktívabbnak érzi magát.

Az énekes azt is elmondta, hogy az új életmódjának köszönhetően rengeteg energiája van, és fizikailag is jobban bírja a strapát. Az átlagos hete 3-4 színházi előadásból és 2-3 koncertből áll. József szerint a Totális Metál nevű társulással most az év egyik leghangosabb koncertjére készülnek, és már alig várja, hogy megmutassa a közönségnek az új energiáit.

(Borítókép: Kalapács József. Fotó: MTI)