A legveszélyesebb jeleneteket általában kaszkadőrökkel végzik, de gyakran egy kevésbé ijesztőnek tűnő forgatás is okozhat komoly sérüléseket.

Viggo Mortensen – A Gyűrűk Ura: A két torony

A Gyűrűk ura egyik legdrámaibb jelenete, amikor Aragorn, Legolas és Gimli arra a következtetésre jutnak, hogy hobbit barátaik meghaltak. Ekkor az az Aragornt játszó Viggo Mortensen dühében elrúgja az egyik halott ork sisakját. Ez azonban nem volt tervezett akció, tehát nem egy könnyű műsisak rúgott el a színész, így az akcióban két lábujját is eltörte. A sisak elrúgása után látható a jelenetben, ahogy Aragorn „dühében” ordít majd térderogyik, a valóságban a színész így adta ki magából a fájdalmát.

Jackie Chan – Balhé Bronxban

Nehéz lenne megszámolni, hogy Jackie Chan hányszor sérült már meg forgatások közben, de az biztos, hogy a Balhé Bronyban című film felvételei alatt szerezte a legnagyobb sérülését. A színész egy rosszul felmért ugrásnak köszönhetően kitöri a bokáját és nyílt törés lesz az egyik ujjában, ezek mellé pedig további kisebb sérüléseket szerez a lábában és a csípőjében.

Leonardo DiCaprio – Django elszabadul

Leonardo DiCaprio többször sérült már meg karrierje során, de egyik sem maradt olyan emlékezetes, mint az ebben a Django elszabadul forgatásán történt történt eset. A dühös rabszolgatartót alakító színésznek az lett volna a feladata, hogy az asztalra csapjon mérgében, de ő véletlenül egy kristályserlegre ütött rá. A vér és a fájdalom ellenére nem esett ki a szerepből és folytatták a jelenet forgatását, de utána több öltéssel kellett összevarrni a kezét.

Charlize Theron – Hófehér és a vadász

Azért, hogy a színésznő megélhesse a karakterének minden gonoszságát, a jelmeztervezők szándékosan kényelmetlen ruhát készítette neki, Charlize Theron a forgatások után mesélte el, hogy ez a taktika olyan jól sikerült, hogy a ruhák zúzódásokat és vágásokat hagytak rajta, de még ez sem volt elég. A forgatókönyv megkövetelte, hogy olyan hangosan sikítson, amennyire csak tud, aminek az lett az eredménye, hogy elszakadtak a színésznő hasizmai.

Channing Tatum – Foxcatcher

A Foxcatcher című drámában Channing Taatum a birkózó Mark Schultz szerepét játssza el. A film egyik pontján a színésznek bele kellett volna fejelnie a biztonsági, védőplexivel ellátott tükörbe, hogy kifejezze karaktere idegességét. Tatum azonban annyira beleélte magát Schultz szerepébe, hogy háromszor, teljes erővel fejelt bele a tükörbe dühében, ami miatt nem csak a tükröt törte szét, de a saját fejét is szétvágta, így az ebben a jelenetben látható vér a színész sajátja.

Michael J. Fox – Vissza a jövőbe III.

Az ikonikussá vált trilógia befejező részének forgatása, könnyen tragédiába torkollhatott volna, ugyanis egy akasztásos jelenetnél a Marty McFly-t alakító Michael J. Foxnak a tervek szerint a kezével kellett volna tartania a kötelet. A felvétel során azonban történik egy hiba, ami miatt valóban a színész nyakára szorul a kötél, ami fojtogatni kezdi. Szerencsére a kollégák időben észrevették a dolgot és megmentették a színészt, akinek így nem esett komoly baja.

(Borítókép: Cherlize Theron. Fotó: GettyImages)