Olvassa el ma is reggeli hírösszefoglalónkat!

Gyenesei Leila

A korábbi világbajnok öttusázó tavaly januárban szakított akkori párjával, Monoki Lehellel. Az egykori sportoló magánéletéről azóta nem sokat lehetett hallani, ám nemrég egy budapesti étteremben fotózták le, amint meghitten, kézen fogva randizott egy sármos férfival. A Blikk szerint Gyenesei Leila új párja Borsány-Gyenes András, a luxemburgi székhelyű Network4 Media Group elnöke.

Marics Peti

Bombaként robbant be a magyar zenei életbe a ValMar nevű formáció, amelynek két tagja, Marics Peti és Valkusz Milán azóta sikert sikerre halmoz. Ezúttal előbbi nyilatkozott arról, hogy milyen árnyoldalai vannak a hirtelen jött népszerűségnek. 

„A szociális életem egyenlő a nullával. Bár hozzáteszem, én egyébként sem vagyok olyan, aki mindennap plázába rohangál, szóval ezt a részét nem élem meg negatívan. Viszont az már rosszulesik, hogy nem tudok összehozni egy randit egy csajjal anélkül, hogy másnap ne jelenjen meg rólunk fotó a médiában” – mondta Marics a Story magazinnak. 

Legtöbbször étterembe sem tudok beülni anélkül, hogy ne jönnének oda hozzám. 

Természetesen ilyenkor sem küldök el senkit, de közben úgy érzem, szívesebben ennék nyugodtan. Tud sok lenni az ismertség, de ezt attól is függ, mennyire vagyok fáradt. Ha nagyon ki vagyok merülve, akkor sok minden zavar, és kevesebbet tűrök el, kevésbé vagyok képes értékelni a hírnevet. Viszont ha friss vagyok, jöhet bármilyen kihívás!” – ismerte be Peti, aki hozzátette: pontosan tudja, hogy mindez a hírnév velejárója.

„Ha nekem ebben nem volna részem, akkor is pont az az ember volnék, aki otthon a kanapéról azt üzenné a sztároknak, hogy ne rinyáljanak, mert nagyon jó életük van. Ezt gyakran próbálom tudatosítani magamban, és igyekszem hálásnak lenni, amiért sikerült idáig eljutnom, és azzal foglalkozhatom, amit szeretek”

Vágó István

Egy éve hunyt el Vágó István, ám csak most derült ki, hogy a népszerű kvízmesternek a végső nyughelye a házaspár otthonául szolgáló ház kertje lett – tudta meg a Blikk. A döntést azzal indokolta a család egyik ismerőse, hogy Vágó István nagyon szerette azt a házat, és szinte az egész életüket ott élték le a feleségével, Judittal. Ugyanakkor lapunk utána járt, hogy van-e lehetőség arra, hogy valakit saját otthonában temessenek el. Az erről szóló jogszabály igencsak egyértelműen fogalmaz, de azért hagy egy kiskaput:

Az 1999. évi XLIII. törvény A temetőkről és a temetkezésről 21. § (1) szerint: Az elhunytat temetőben vagy temetkezési emlékhelyen létesített temetési helyen kell eltemetni. Hamvasztásos temetés esetén a hamvak urnában helyezhetők el, illetőleg - a kormányrendeletben előírt feltételek szerint - szétszórhatók.

Vagyis Vágó Istvánnak maximum a hamvait szórhatták szét a jogszabálynak megfelelően szabályos keretek között a hozzátartozói, de amennyiben hagyományos temetésben részesítették, akkor vétettek a törvény ellen. 

(Borítókép: Vágó István. Fotó: Huszti István/Index)