Nicole Kidman lányai először jelentek meg a szüleikkel a vörös szőnyegen a 49. AFI Life Achievement díjátadó gálán a Los Angeles-i The Dolby Theatre-ben április 27-én. A család Kidman illusztris karrierjét ünnepelte.

Nicole Kidman kiváló színésznői munkásságát ismerték el múlt szombaton a 49. AFI Life Achievement díjátadó gálán a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben. A jeles alkalomra Kidmant az egész családja elkísérte, hogy együtt ünnepeljék őt. Így a vörös szőnyegen először debütáltak az ausztrál származású színésznő és a szintén ausztrál countryénekes, Keith Urban lányai, a 15 éves Sunday és a 13 esztendős Faith. Szintén feltűnt mellettük a 17 éves Sybella Hawley, Nicole Kidman unokahúga is.

Az 56 éves színésznő a díjátadóra egy fényes arany Balenciaga-ruhát választott, míg férje egy klasszikus fekete öltönyben lépett a fotósok elé. Sunday egy virágmintás fehér, Faith pedig egy korallszínű egyberuhába bújt. Sybella Hawley egy vörös selyemszoknyában tündökölt.

Nicole Kidman előtt számos másik híresség is tiszteletét tette az életműdíj átvételekor, többek között Reese Witherspoon, Joey King, Miles Teller, Jane Seymour, Lily Rabe, Morgan Freeman, Mike Myers, Michelle Pfeiffer, Naomi Watts, valamint olyan rendezők, mint Lee Daniels, Aaron Sorkin, Ava DuVernay és Barry Jenkins. A színésznő a kollégákat meglátva könnyekben kört ki, ugyanis ez volt az első alkalom, hogy a díjat ausztrál származású művész nyerte el. A Life Achievement-díj az egyik legrangosabb elismerésnek számít az amerikai filmiparban, elnyerésével Kidman olyan színésznők közé csatlakozott, mint Julie Andrews, Meryl Streep, Denzel Washington, Tom Hanks, Diane Keaton, Al Pacino és Barbra Streisand.

A köszönőbeszédében Nicole Kidman a férjének, a lányainak és az egész családjának köszönetet mondott, megjegyezve azt a rengeteg szerencsét, ami az élete és a karrierje során érte.

„Ami a legfontosabb dolog, az a szeretet. Nagy, nagy szeretet. Nekem pedig ott van életem szerelme és életem szerelmei. A lányaim eddig sosem voltak ott velem egyetlen nyilvános, vörös szőnyeges megjelenésen sem, a ma éjszaka számukra az első alkalom. Szóval itt vannak ők, Sunday és Faith" – fogalmazott Nicole Kidman. Hozzátette: édesanyja, Janelle élő közvetítésben követte az eseményt, a néhai édesapja, Tony jelenlétét pedig minden nap érzi.

„Ott vannak még az unokahúgaim és unokaöcséim, a nővérem és a gyönyörű nagynéném, valamint a férje. Ők a családom, ez mind nektek köszönhető. Nagyon szeretlek titeket. Nincs még egy olyan helyen, mint az otthon. Nekem ti vagytok az otthonom, köszönöm nektek, hogy átrepültétek értem a fél világot” – hálálkodott a színésznő, aki később a közösségi oldalán is megosztott egy képet a gáláról. A fotó mellé azt írta:

„Mélységesen meghatott a világ minden tájáról kapott támogatás, amit láttam és hallottam. Köszönöm mindenkinek és az @AmericanFilmInstitute-nek, hogy bekerültem a kitüntetettek eme jeles csoportjába –most szórakozzunk egy kicsit!”

Nicole Kidman munkásságát nem véletlenül jutalmazták életműdíjjal, hiszen 14 éves kora óta Hollywood szerves részének a tagja. Olyan filmekben szerepelt, mint az 1989-es Halálos nyugalom, a '91- ben bemutatott Billy Bathgate, a '95-ös Majd megdöglik érte, a 2001-es Moulin Rouge!, vagy a 2002-ben debütált Órák. Utóbbi filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták, majd 2017-ben egy Emmy-díjjal is gazdagodott a Hatalmas kis hazugságok című sorozatban való munkájáért.

„Ez a 14 éves lány soha nem tudta volna megjósolni, hogy mennyi tehetséges emberrel fog dolgozni, és milyen sok különböző karaktert fog játszani” – írta Kidman a múlt hét elején egy 1983 karácsonyán készült fotójához az Instagramon.

(Borítókép: Nicole Kidman. Fotó: Getty Images)