Jövő hétfőn rendezik a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum nagy szabású adománygyűjtő eseményét, a minden évben sztárok tucatjait felvonultató Met-gálát. A divatot ünneplő rendezvényt 1995 óta szervezi meg a Vouge főszerkesztője, Anna Wintour, akinek meghívási listáján általában több 400 fő szerepel. Idén ugyanakkor elképzelhető, hogy néhány híresség nem kerül fel a listára. Mutatjuk, kik és miért!

Lili Reinhart

Riverdale című sorozat sztárja utoljára 2022-ben volt hivatalos a Met-gálára, a rendezvényre már tavaly sem hívták el. A színésznő számított rá, hogy lekerül a listáról, ugyanis nyíltan kifejtette a véleményét Kim Kardashianről, aki minden csatornáján azt hirdette, milyen szinten kellett éheztetnie magát ahhoz, hogy beleférjen a Marilyn Monroe által, a John F. Kennedy 45. születésnapján viselt híres ruhájába.

Nyíltan hirdetni, hogy a Met-gála kedvéért éhezteted magad, miközben jól tudod, hogy fiatalok milliói felnéznek rád és csüngenek minden szavadon, szerintem hatalmas felelőtlenség. Ez a szintű tudatlanság és nem törődömség pedig egyszerűen undorító. Kérek mindenkit, hogy ne támogassák ezeket az ostoba, ártó hírességeket, akiknek az egész imázsuk a testük körül forog. Általában nem vagyok egy haragos személy, de Istenre esküszöm, ennek az iparnak a mérgező hatásai komolyan bosszantanak” – fejtette ki két évvel ezelőtt egy Instagram-sztoriban Lili Reinhart, aki később a W Magazinnak úgy nyilatkozott, hogy bár mókás volt a gála, nem hiszi, hogy újra meghívják, amiért egy bizonyos személyről egy bizonyos ruhában bizonyos dolgokat mondott.

Gwyneth Paltrow

Az 51 éves Oscar-díjas színésznő a 2013-as Met-gála után nagyon lehúzta az eseményt. Egy vodcastben úgy nyilatkozott, hogy bár a gála a világ egyik legjobb bulijának tűnik kívülről, valójában hatalmas szívás. „Azt gondolod, milyen ragyogó és csodálatos lesz, hogy találkozol ezekkel az emberekkel, majd amikor odaérsz, megsülsz, annyira meleg van, a hely túlzsúfolt és mindenki lökdös. Úgy vélem, egy kicsit már öregek vagyunk ahhoz, hogy punknak öltözzünk” – nyilatkozta 11 éve a színésznő, aki 2017-ig nem is tért vissza az eseményre, majd abban az évben, illetve 2019-ben ő is újra felvonult a vörös szőnyegen.

Donald Trump

James Corden, a The Late Late Show with James Corden című késő esti beszélgetős műsor házigazdája egy alkalommal arról kérdezte Anna Wintourt, hogy ki az a híresség, akit sosem hívna el a gálára. A Vogue főszerkesztője egyértelműen leszögezte, hogy Donald Trumpot semmi pénzért nem tenné fel a listára.

Amy Schumer

Amy Schumer 2016-ban vett részt a gálán, ám később szörnyűen nyilatkozott róla. Bár nem tiltották ki, sőt 2022-ben ismét megjelent az eseményen, a Howard Sternnek tett nyilatkozata alapján nem véletlenül hagyott ki hat évet. Sőt a legutóbbi alkalommal egyfajta tiltakozásképp talpig feketében érkezett a rendezvényre.

„Az emberek úgy tesznek, mintha beszélgetnének. Nem szeretem ezt a bohózatot. Úgy vagyunk felöltözve, mint egy rakás kib*szott s*ggfej. Nem tetszik ez nekem. Nem érdekel a divat. Egyszerűen nem érdekel.”

Demi Lovato

Demi Lovato 2018-ban vett részt a gálán, a tapasztalatairól pedig őszintén vallott a Billboardnak. 

„Szörnyű élmény volt. Az egyik híresség igazi ri*ancként viselkedett, siralmas volt körülötte lenni. Mindenki klikkesedett, emlékszem, annyira kényelmetlenül éreztem magam, hogy inni akartam” – magyarázta az énekesnő, aki a gáláról az anonim alkoholisták gyűlésére ment. „Átöltöztem, de a gyémántok még rajtam voltak. Dollármilliókat érő gyémántok egy anonim alkoholista találkozón, ahol sokkal inkább rokonszenveztem azokkal a hajléktalanokkal, akik ugyanazokkal a problémákkal küzdöttek, mint én, mint az emberekkel a Met-gálán, akik egytől egyig hamisak és a divatipar fa*kát sz*pják” – nyilatkozta kendőzetlenül Demi Lovato, aki azóta sem vett részt egyetlen eseményen sem.

(Cosmopolitan)

(Borítókép: Demi Lovato. Fotó: Getty Images)