Hatalmas gesztust tett ifjú kolléganője felé a Mrs. Doubtfire című film forgatásainak idején a néhai Robin Williams. A színész által játszott karakter egyik lányát, Lydia Hillardot alakító Lisa Jakubot elbocsátották a kanadai iskolájából a hosszú távollét miatt, mire Williams akcióba lépett.

Idén 30 éve, hogy megjelent a Mrs. Doubtfire című komédia, amelynek főszerepében a 2014-ben elhunyt Robin Williamset láthattuk. A film máig sokak kedvence, hiszen a néhai színész humora bárki arcára mosolyt csalt.

A vidám emlékeket nemrég a Brotherly Love című podcastben elevenítette fel a film három gyerek főszereplője, köztük Lisa Jakub, Matthew Lawrence és Mara Wilson. A legidősebb lányt, Lydia Hillardot alakító Jakub a beszélgetés során felfedte, hogy milyen nemes gesztust tett irányába az édesapját játszó színész, amikor a forgatások miatti hosszú távollét miatt elbocsátották őt a kanadai iskolájából.

„A forgatások négy hónapig tartottak, ezért az iskolámmal kitaláltunk egy rendszert, hogy hogyan tudjuk oda-vissza küldözgetni az iskolai tananyagot, az elkészítendő leckéket és a többit” – kezdte a történetét Lisa Jakub, akinek rendkívül nehéz dolga volt, hiszen az internet elterjedése előtt nem sok lehetőség állt a rendelkezésére. A filmben az öccsét alakító Lawrence-szel napi három órát töltöttek az iskolai feladatok elvégzésével a forgatási szünetekben.

„Az első pár hónapban működött a dolog, majd az iskolám üzenet küldött Kanadából. A levélben az állt, hogy részükről nem mehet így tovább, ne menjek vissza. Kilencedik osztályos voltam, az egész teljesen lesújtott. Összetörtem, hiszen egy nagyon szokatlan életet éltem, amelynek az iskola volt az egyetlen normális része” – magyarázta Jakub. Robin Williams-nek hamar feltűnt, hogy valami nincs rendben, így a kezébe vette a dolgokat.

„Robin látta, hogy feldúlt vagyok, így megkérdezte, mi történt. Miután elmondtam neki, írt egy levelet az igazgatómnak, hogy gondolják át a döntést, hiszen én csak próbálom összeegyeztetni a tanulmányaimat a karrieremmel. Arra kérte őket, hogy kicsapás helyett inkább támogassanak benne” – emlékezett vissza a színésznő, aki bár nagyon hálás volt Williams-nek, az iskola figyelmen kívül hagyta a kérését.

„Az igazgató megkapta a levelet, bekereteztette és kitette az irodájában, de nem kért meg, hogy menjek vissza az iskolába. Elképesztő...” – mondta Lisa Jakub.

A podcast beszélgetés során kiderült, hogy Robin Williams a fiát alakító Matthew Lawrence tanulmányait is támogatta. Írt neki egy ajánlólevelet, hogy segítsen neki bejutni a Dél-Kaliforniai Egyetemre.

(LADBible)

(Borítókép: Lisa Jakub, Robin Williams, Matthew Lawrence és Mara Wilson a Mrs. Doubtfire című filmben játszott karakterükként. Fotó: Northfoto)