A hét utolsó hírösszefoglalójában még: Moldován András, a Cápák között műsor egyik befektetője kifejtette, miért ellenzi, ha Európa lakossága tömegesen térne át a vegán étrendre.

Galambos Lajcsi

Galambos Lajos, az ország ismert trombitása, hamarosan elhagyhatja a börtönt, ahová víz-, gáz- és áramlopás miatt került több mint egy éve.

Galambos Lajos ügyvédje, Dr. Csontos Zsolt a Blikknek elmondta, hogy benyújtották a reintegrációs őrizet iránti kérelmet, amely lehetővé teszi a mulatós sztár szabadulását a nyár közepére.

A bíróság válasza még várat magára, de ha minden jól alakul, Lajcsi a székesfehérvári bíróság jóváhagyásával már otthon töltheti a nyarat. 

Hogy mikor érkezik rá válasz, nehéz megjósolni, hiszen ilyenkor nincs határidők közé szorítva a bíróság

– tette hozzá az ügyvéd.

A reintegrációs őrizet alatt Lajcsi a boldogasszonypusztai otthonában fog tartózkodni, amelyet évek óta milliárdokért próbál eladni sikertelenül. Az őrizet alatt nyomkövetőt kell viselnie a bokáján, amivel ellenőrizhető, hogy valóban otthon van-e. 

Hetente kétszer hagyhatja el otthonát, például vásárolni vagy orvosi látogatásra. 

Az ügyvéd szerint az esetlegesen szükséges műtéti beavatkozásokat már nem a börtönkórházban, hanem kint, a civil életben fogják elvégezni rajta.

A reintegrációs őrizet 10 hónapig tart majd, és amint azt letudta, a lábáról lekerül a nyomkövető, és Galambos Lajos szabad emberként folytathatja az életét. Az ügyvéde elárulta, hogy Galambos Lajos hangulata egyre jobb, ahogy egyre közelebb kerül a szabadsághoz: 

„Egyébként majdnem mindennap beszélünk egymással, és elmondhatom, hogy Lajos hangulata egyre jobb, miután valóban elérhető közelségbe került számára az a pillanat, amikor elhagyhatja a bv-intézetet.”

Moldován András

A műsor legutóbbi epizódjában Moldován András nyíltan szembe ment a húsmentes életmód népszerűsítésével. Az egyik vállalkozás tulajdonosai, Pauschka Elvira és férje, Krisztián a műsorban bemutatták vegán termékeiket, amik minden állati eredetű összetevőt nélkülöznek.

A páros szerint, jelenleg 35 millió vegán él Európában, de ők azt prognosztizálják, hogy ez a szám a következő 3-4-5 évben elérheti a 100 milliót.

Moldován azonban nem nézi jó szemmel ezt a trendet. 

Én nem leszek boldog, ha 100 millió vegán lesz Európában

– mondta a vállalkozó, hozzátéve, hogy szerinte ez az átállás „Európa összeomlását” eredményezhetné. Ez a kijelentés meglepetést és vitát váltott ki a többi cápa között is.

Ördög Nóra

Ördög Nóra, aki a televíziózás mellett sikeres vállalkozást irányít és egy boldog család anyja, nyilvánosan is elismerte, hogy a túlterheltség miatt kiégés szélén áll. Ezt egy internetes show, a Probléma Hajóssal és Márkóval felvételén árulta el, ahol bevallotta:

Azt érzem most egy kicsit az életemben, hogy nem kapok levegőt, és ezt persze én csináltam saját magamnak.

Nóra családjának, valamint alkalmazottai számára is fontos lenne a pihenés, de a műsorvezető szerint erre gyakorlatilag lehetetlen sort keríteni.

„Eléggé strukturált az életünk, nem is férne bele ennyi dolog, ha nem lenne tervezve, de a pihenés is előre benne van a naptárban, lassan már a vécére menetelt is bele kell terveznem, hogy beleférjen” – osztotta meg gondolatait a műsorvezetőkkel.

A kiégés veszélye komolyan fenyegeti Ördög Nórát, aki az Ázsia Expressz műsor forgatásából nemrég tért haza. A műsorvezető arról is beszélt, hogy az év elején tervezett hosszabb pihenőt, de a családi tragédiák miatt ez nem valósulhatott meg.

„Azért sokalltam be most, mert az év elején terveztünk egy hosszabb pihenést, amit nagyon vártunk, és nagyon régóta készültünk rá, egy háromhetes elutazást, ami sajnos kútba esett, mert családon belül történt egy betegség, aztán egy haláleset” – árulta el Ördög Nóra.

Ördög Nóra lelkiismeret-furdalásról is beszélt, amit azért érez, mert szeretne egy kis időt egyedül tölteni, ám attól tart, hogy családja ezt nem értené meg. 

(Borítókép: Ördög Nóra. Fotó: Szollár Zsófi/Index)