Bagdy Emőke először nyilatkozott fia, Császár Zsolt tragikus halála óta, megosztva érzéseit és gondolatait a veszteségről és a gyász feldolgozásáról.

Bagdy Emőke, a neves pszichológus, a közelmúltban adott mélyen személyes interjút Vujity Tvrtkónak, ahol először beszélt fia, Császár Zsolt tragikus haláláról.

Mint ismert, Zsoltot 2023. október 21-én ölte meg egy fiatal, büntetett előéletű személy Arizonában, ami sokkolta a családot és a közösséget.

A pszichológus elmondta, hogy bár nehéz számára nyilvánosság elé lépni, úgy érezte, itt az ideje, hogy megossza tapasztalatait a gyászról és annak feldolgozásáról. „Egy pszichológusként évtizedeken át segítettem másoknak, de amikor saját fiam vesztettem el, teljesen új megközelítésre volt szükségem a gyászhoz” – mondta Bagdy.

Az interjú során Bagdy kitért arra is, hogy nehezen éli meg a gyászt, de erős hite és a családja, különösen lánya, Noémi támogatása jelentős segítséget nyújt ebben a nehéz időszakban. „Zsolti mindig is életvidám fiú volt, aki a jelenben élt, és ezt a hozzáállást igyekszem magam is fenntartani” – tette hozzá Bagdy.

A pszichológus továbbá beszélt arról is, hogy a gyász folyamata során hogyan talált újra értelmet és célt az életben.

Fontos, hogy találjunk valamit, ami motivál minket a továbbiakban, és ne hagyjuk, hogy a gyász teljesen felemésszen minket

– mondta. Bagdy hangsúlyozta, hogy fia emléke és a családja iránti szeretete örök marad, legyen szó a földi létükről vagy a túlvilágról.

A pszichológus megemlítette a közelmúltban született dédunokáját is, akit új csillagként üdvözöl életében, és akitől új erőt merít. „Minden nehézség ellenére hálás vagyok azokért a pillanatokért, amiket Zsoltival tölthettem, és azokért, amik még előttem állnak a családommal” – zárta le gondolatait Bagdy.

(Borítókép: Bagdy Emőke. Koszticsák Szilárd/MTI)