Váratlan fordulatokkal teli a hétvége a Kőgazdag fiatalok valóságshow egyik szereplője számára, aki nem mindennapi módon tette tönkre luxusautóját. A fiatal, aki a showban már többször is felvállalta extravagáns életvitelét, most egy igen költséges balesetet okozott.

A baleset Diósdon történt, amikor Herceg Csabi éppen a házukhoz közeli utcában hajtott a Ferrarijával.

„Arra lettünk figyelmesek, hogy leesett az autó hátsó eleme. Valószínűleg, amikor aranyra fóliázták, nem tették vissza rendesen” – magyarázta a fiatal a Blikknek adott interjúban.

Jákob Zoltán, aki maga is nagy autórajongó és tapasztalt Ferrari-tulajdonos, úgy véli, Csabinak hasznos lenne részt vennie egy speciális vezetéstechnikai tanfolyamon, akkor is, ha a baleset nem közvetlenül az ő hibájából történt. „Először is örülök, hogy Csabinak nem esett baja, de fontos, hogy minden sofőr tisztában legyen azzal, milyen kihívásokkal jár egy ilyen erőgép vezetése” – mondta a Ripostnak. 

Zoltán a saját tapasztalataira is kitért, emlékeztetve arra, hogy ő maga is részt vett ilyen tanfolyamon, amikor megvásárolta az első Ferrariját.

Egy ilyen autó nagy rutint és még nagyobb figyelmet igényel. Nem szabad alábecsülni, milyen könnyen vezethet a kicsúszáshoz vagy más balesethez

– magyarázta.

A luxusautók, mint a Ferrari, különleges kezelést és sok gyakorlatot igényelnek. Jákob tanácsai mellett megosztotta az autóban található Manettino kapcsoló hasznosságát is, ami segít stabilizálni a járművet kritikus helyzetekben.

Herceg Csabi és az autója jelenlegi helyzetéről további részletek még nem ismertek, de remélhetőleg a fiatal hamar túlteszi magát ezen a nem várt pénzügyi és érzelmi csapáson.

(Borítókép: Jákob Zoltán. Fotó: TV2)