Emily Goldberg, a néhai DJ Avicii egykori barátnője 34 éves korában tüdőembóliában hunyt el Kaliforniában.

Emily Goldberg, Avicii egykori barátnője, 34 éves korában halt meg tüdőembóliában. Goldberg halálát a kaliforniai La Jollában diagnosztizálták április 3-án. A tüdőembólia, amely a Mayo Clinic szerint akkor következik be, amikor egy vérrög blokkolja a tüdő artériáit és megakadályozza a vér normális áramlását, váratlanul érte a közeli ismerősöket és szeretteit.

Emily a közösségi médiában is megosztotta harcát a rákkal, amelyből, mint írta, már felépült. 

Az elmúlt évben rákos voltam. Mostanra rákmentes vagyok! 

– fogalmazott egy kórházi ágyból készült, optimista szelfije mellett.

Emily és Avicii, akinek polgári neve Tim Bergling volt, zenei szenvedélyük révén kerültek közel egymáshoz. A kapcsolatuk kezdetének pontos ideje nem ismert, de a kémia közöttük nyilvánvaló volt. Emily a főiskolai tanulmányai után a Las Vegas-i Wynn Encore Hotelben dolgozott rendezvénytervezőként és közösségi média marketingeseként, ahol Avicii is fellépett. Mély érzelmeket táplált a DJ iránt.

Avicii, polgári nevén Tim Bergling, 2018-ban, mindössze 28 éves korában tragikus körülmények között hunyt el. Emily a közösségi médiában így búcsúzott tőle:

Gyerünk kicsim, ne add fel. Válassz engem, és megmutatom, hogy szeretlek. Ezek egy dal szövegei, amelyeket Tim írt nekem. Bárcsak megfeleltem volna nekik.

Avicii temetése után családja így emlékezett meg róla: „Szeretett Timünk törékeny művészlélek volt, aki az élet nagy kérdéseire kereste a válaszokat. Békét akart találni... Tim, örökké szeretni fogunk és hiányozni fogsz.”

(Borítókép: Emily Goldberg. Fotó: Instagram)