Harry herceg és Meghan Markle körül mindig körvonalazódik valamilyen botrány. Ezúttal az amerikai kormány szólította fel őket, hogy fizessenek.

Harry herceg és Meghan hercegné nemrég egy olyan levelet kaptak, amelyre valószínűleg a legkevésbé sem számítottak. A Kalifornia államának legfőbb ügyészétől kapott levélben arra szólítják fel a házaspárt, hogy fizessenek adót.

A hercegi pár egészen pontosan a jótékonysági szervezete, az Archewell Foundation miatt került kellemetlen helyzetbe – írja a The Sun.

A lap beszámolója szerint nem nyújtották be időben a 2022-es adóbevallásukat, és nem fizettek adót sem.

A The Telegraph már arról számolt be, hogy mivel az Archewellt késedelmi felszólítással sújtották, ezért megtiltották, hogy pénzt gyűjtsenek vagy költsenek, amíg nem fizetik ki a tartozásukat. A fizetési késedelemről szóló értesítés azután érkezett, hogy az Archewell Alapítvány bevételei egy év alatt 13 millió dollárt zuhantak.

Harryék szerint valójában minden dokumentumot benyújtottak, és befizették a szükséges adókat, ám ezek valamiért nem érkeztek meg. A Daily Mirror szerint azóta a házaspár egy újabb csekket kiállított és hiánypótlást nyújtott be, így bíznak a helyzet mielőbb rendeződésében. 

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle. Fotó: Joshua Sammer/Getty)