A hét első hírösszefoglalójában még: együtt buliztak a „Házasság első látásra” feleségei, Puskás Peti új szerepben: nevelőszülő lett egy gorillának, 90 éves korában elhunyt Mérei Levente, az Operettszínház örökös tagja.

Mérei Levente

Szomorú hírrel kell szembenéznie a Budapesti Operettszínház közösségének: Mérei Levente, a társulat egyik meghatározó alakja, életének 90. évében távozott az élők sorából. A színház közösségi oldalán keresztül osztotta meg a fájdalmas hírt, mély tisztelettel és szeretettel emlékezve a művészre.

Mérei Levente elvesztése végleges és rendkívül fájdalmas a színház számára. A gyászbejegyzésben a következő sorok olvashatók: „'Fekete pohárban sárga kankalin. Sokasodnak a halottaim'. /Kányádi Sándor/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mérei Levente zenekari művész, a Budapesti Operettszínház Örökös Tagja 90 éves korában elhunyt. Mérei Leventét az Operettszínház saját halottjának tekinti” – áll a közleményben, melyet egy fekete-fehér kép egészít ki.

Puskás-Dallos Peti

Puskás-Dallos Peti életében újabb nagy lépés történt: a tavaly szeptemberben édesapává váló énekes most egy különleges szerepet vállalt el. A fiatal gorilla, Indigo nevelőszülője lett, ezzel is jelezve elkötelezettségét a természet- és állatvédelem iránt.

A múlt hét végén hivatalosan is örökbefogadta Indigót, és erről a fővárosi állatkertben tartott eseményen szólalt fel. Peti beszédében hangsúlyozta a fiatalabb generációk nevelésének jelentőségét: 

Ma a nevelőszülője lettem Indigónak, a fiatal gorillának.

Kicsit beszéltem arról a többi „nevelőszülőnek”, akik ma szintén a fővárosi állatkertbe érkeztek, hogy a legnagyobb mellébeszélésnek tartom, amikor mi, felnőttek azt mondjuk, hogy a fiatal generáció már máshogy gondolkodik a természet- és állatvédelemről. Na, ez a nagy felelősséghárítás. A gyerekek úgy fognak tenni, amilyen példát mutatunk nekik, és nincs jelenleg fontosabb, mint hogy megtanulják tisztelni és felelősséget vállalni a természetért és lakóiért” – mondta Peti a közösségi média bejegyzésében.

Házasság első látásra című műsor feleségei

A TV2 sikerműsorának vége, de a résztvevők barátsága tovább virágzik. A női szereplők most közösen ünnepelték az átélt kalandokat.

Amikor a Házasság első látásra műsor lezárult, nem csak szerelmi szálak, hanem mély barátságok is szövődtek a résztvevők között. A show hat szinglije közül bár csak egy pár maradt együtt, a női szereplők – Bogi, Hilda, Gyöngyi, Nelli, és Petra – továbbra is rendszeresen találkoznak.

A legutóbbi találkozó egy szuper hangulatú este volt, amelyet Petra osztott meg a közösségi médiában. 

„Az, hogy együtt küzdöttünk a kihívásokkal, igazi csapatot kovácsolt belőlünk. Sokan kérdezik, hogy megbántuk-e a részvételt, vagy újra belevágnánk-e. A válaszom mindannyiunk nevében: egyértelműen igen, hiszen ez egy felejthetetlen kaland volt!” – osztotta meg élményeit Petra.

Baranyi László

Baranyi László, a Família Kft. Nagypapája, 96 évesen is tele van tervekkel és életkedvvel, még akkor is, ha egy különös betegséggel küzd.

Baranyi László, a Gobbi Hilda-díjas színész, akit mindenki a Família Kft. Nagypapájaként ismer, nem adja fel az élet apró örömeit. Habár a sors számtalan akadályt gördít elé, ő továbbra is élvezni akarja az életet, és unokája, Kamilla, mindenben támogatja.

A nyáron ismét szeretnék az ábrahámhegyi nyaralómba pihenni, és élvezni a Balaton friss illatát

– osztotta meg gondolatait a népszerű színész. Azonban nem csak a nyaralás tervezése nehezíti meg a mindennapjait. 

„Egy furcsa, megmagyarázhatatlan betegséggel küzdök. Folyamatosan izzadok, éjszakánként szinte ömlik rólam a víz. Megpróbáltam mindent, de ez az átkozott izzadás nem múlik.”

Baranyi László nem hagyja, hogy a nehézségek legyőzzék. „A múltkori balesetem után felépültem, amikor elestem otthon és ecetes üveg tartalma borult rám. A gerincem megsérült, és csoda, hogy nem tört be a fejem. Folyamatosan küzdök az öregkorral, itt fáj, ott fáj, de soha nem adom fel!”

Az idős színész mindennapjait egy „fürdetőasszony” is segíti, aki színészt és feleségét, Klárit is ellátja. „Eleinte zavarban voltam, de ő szigorúan mondta:

De Laci bácsi, nem a Palatinusra megyünk, itt ne szégyenlősködjön!

Baranyi László legfőbb támasza azonban unokája, Kamilla, aki most húszesztendős és egyetemre jár. 

„Büszkék vagyunk Kamillára, mert nemcsak gyönyörű, de okos lány is” – mesélte a színész. 

Kamilla mostanában több időt tölt a nagyszüleivel, ami különösen fontos számukra, hiszen a családjuk több tragédián is átesett.

„Tíz éve veszítette el az apját, és szinte félárván nőtt fel. A másik nagyszülei, akik közel éltek hozzá, már nincsenek velünk. Néhány évvel ezelőtt a nagymamája, majd négy hónapra rá a nagypapája is elment. Tibor, a nagypapa, eldöntötte, hogy nem akar a felesége nélkül élni, és gyakorlatilag halálra éheztette magát.”

Mostanra Baranyi László és felesége maradtak Kamillának.

„Rendszeresen felugrik hozzánk, és olykor levetítem neki azokat az amatőr felvételeket, amelyeket a családunkról készítettem. Ez a gyönyörű leányzó mindig azt kérdezi tőlünk, mit hozzon nekünk, én pedig azt válaszolom: magadat. Hiszen a szeretetnél, amit tőled kapunk, nem adhatsz többet.”

(Borítókép: Baranyi László. Fotó: Youtube)