Az utóbbi időben hatalmas népszerűsége lett a fogyni akarók körében azoknak a gyógyszereknek, amelyeket eredetileg a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére szántak. Botrányok is szép számmal akadtak már emiatt, mert egy időben hiány alakult ki a készítményből a betegek kárára. Ehhez képest mára szinte minden világsztár ezt az injekciót alkalmazza, ha gyorsan szeretne nagyobb súlytól megszabadulni. Cikkünkben most összesen négy olyan hírességet mutatunk, akik szembetűnő eredményeket értek el a fogyásban és vállalták, hogy ezt az eredményt ilyen készítmény alkalmazásával sikerült elérniük.

Amy Schumer

Amy Schumer Andy Cohen beszélgetős műsorában, Watch What Happens Live with Andy Cohen című talk show-ban vallott arról, hogy kipróbálta az Ozempic nevű, 2-es típusú cukorbetegeknek szánt készítmény a fogyáshoz. A készítmény alkalmazását ugyanakkor gyorsan abbahagyta a fellépő mellékhatások miatt.

Egyike voltam azoknak, akik teljesen lebetegedtek tőle. Még a fiammal sem tudtam játszani. Bár hamar látszódni kezdett a változás, nem érte meg folytatni a használatát” – vallotta meg a színésznő. Kiemelte, szerinte minden ismert személynek sokkal őszintébbnek kellene lennie annak kapcsán, hogy alkalmazza-e a szert.

Mindenki hazudik.

Mindenki azt állítja, hogy »csak kisebb adagokban használja«. Fogjátok be, Ozempicon vagytok, vagy valamilyen hasonló szeren. Egyszerűen csak valljátok be és legyetek őszinték” – mondta Amy Schumer.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey egy 2023-as interjú során árulta el, hogy valamilyen fogyókúrás szert alkalmaz, azt azonban már nem pontosította, hogy micsodát.

„Addig használom, amíg úgy érzem, hogy szükségem van rá ahhoz, hogy kezeljem az egyébként rám jellemző jojó effektust” – magyarázta a televíziós legenda, aki a karrierje során többször is nyíltan beszélt a túlsúllyal való küzdelmeiről. A gyógyszerezés kapcsán kiemelte, hogy a készítmény, amelyet használ, végre segít neki az egészséges testsúlya fenntartásában. Bár Winfrey a súlycsökkentő gyógyszereket korábban „könnyű kiútnak” nevezte, a véleménye azóta határozottan megváltozott.

„Az a tény, hogy van egy orvosilag jóváhagyott recept a testsúly kezelésére és az egészség megőrzésére, megkönnyebbülést, ajándékot, sőt megváltást jelent a számomra, nem olyasvalamit, ami mögé elbújhatok, és amiért megint nevetségessé válhatok. Elegem van a mások és főleg a saját magam általi megszégyenítésből” - fogalmazott.

Sharon Osbourne

Az elmúlt években Sharon Osbourne is nyíltan vállalta küzdelmét a fölösleges kilókkal, mostanában azonban ő is ráállt az Ozempicre, amely saját bevallása szerint hatékonyan segít neki a fogyásban. Egy időben ugyanakkor úgy érezte, túl sok súlyt veszít a készítmény miatt, ezért nem is akarta folytatni az alkalmazását.

„Tizenkilenc kilót fogytam, ez pont elég. Valójában nem is akartam ennyire vékony lenni, csak úgy megtörtént, de valószínűleg nemsokára úgyis felszedem újra ezeket a kilókat” – vélekedett Piers Morgan podcastjában az amerikai tévés, aki mellékhatásként hányingert tapasztalt.

„Nem hánysz, de állandó hányingered van. Én nagyjából a kezelés második, harmadik hetében jártam, amikor állandó jelleggel érezni kezdtem. Ezen kívül nagyon szomjas vagy és nem akarsz enni. Ennyi.”

Tracy Morgan

Tracy Morgan tréfásan beszélt az Ozempic-kel való tapasztalatairól. A színész és humorista a TODAY with Hoda & Jenna című műsorban vendégeskedett tavaly, ahol Hoda Kotb egy ponton megjegyezte Morgannak, hogy a testén és az egészségén is dolgozik.

Nem, ez csak az Ozempic. Azok a bizonyos kilók így tűntek el

– mosolygott Morgan, így a megjegyzése elsőre csak tréfának tűnt, ám később megerősítette, hogy valóban élt a szerrel. „Felírták és megvásároltam a gyógyszert. Nem is fogok leállni vele” – mondta. Idén márciusban a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon című műsorban már azt állította, hogy az Ozempictől csak hízott.

„Megtanultam, hogyan kell túlenni az Ozempicet. Felszedtem 40 kilót” – viccelődött Morgan. Nem világos, hogy a színész egyáltalán szedi-e még a készítményt, de a kutatások szerint a súlycsökkentő gyógyszerek abbahagyása után a súlygyarapodás gyakori.

(Today)

(Borítókép: Amy Schumer. Fotó: Getty Images)