Tizenhat év után idén ismét megrendezik a Red Bull Ládaderbit, amelynek során sztárzsűri előtt gurulhatnak le a Tabánban az ingyenes verseny indulói. Az ítészek között lesz Kajdi Csaba és Stana Alexandra is, akiknek a pontozását a kreativitás, a sebesség és az őrült ötletek egyaránt befolyásolják majd.

Kajdi Csaba teljesen új szerepben próbálhatja ki magát június 30-án a Tabánban: a Red Bull Ládaderbi 16 év után ismét Magyarországra érkezik, a versenyzőket pedig többek között Stana Alexandra, Dobos Evelin, Szujó Zoltán és Tótka Sándor pontozza majd élen a modellügynökkel, aki a zsűri elnökeként lép majd színre.

A Ládaderbin saját meghajtású, házi készítésű kocsikban mérkőznek meg az ország legkreatívabb mérnökzsenijei, ezzel minden idők egyik legőrültebb Red Bull eseményét ígérve. A leadott nevezések közül kiválasztott csapatok már készülnek a futamra, ahol az öt fős sztárzsűri mellett a lelkes közönség előtt is jól kell teljesíteniük.

„Szeretem a jó autókat, az Oldtimer versenyeket, többször jártam már a Grand Prixen, de ilyet még garantáltan nem láttam. Pár éve a Red Bull Röpnapon is zsűriztem, és azt baromi humoros, jó hangulatú eseménynek tartottam. Szeretem ezeket az ötletes rendezvényeket. A Röpnapon repülni kellett – bár volt olyan gép, ami úgy süllyedt el, mint a nyeletlen balta –, a Ládaderbi esetében is az lesz a menő, ha működik is az autó amellett, hogy kreatív a megvalósítása. Fontos még, hogy vicces legyen a produkció, hiszen egy ilyen rendezvény célja a szórakoztatás” – mondta Kajdi Csaba. Hozzá hasonlóan Stana Alexandra is várja már a rendezvényt, hiszen ez alkalommal kivételen nem az ő teljesítményét ítélik meg mások.

„Eddigi életem során minden alkalommal engem zsűriztek, most egy kicsit én is lehetek a másik oldalon és bár tudom, hogy az ítészek munkája mindig nagyon nehéz, elképesztően izgatott vagyok. Alig várom, hogy megcsodálhassam a különleges alkotásokat!” – fogalmazott a táncművész.

A Ládaderbit Szujó Zoltán sportriporter is nagyon izgalmas kezdeményezésnek tartja még úgy is, hogy valójában nem tekinthető klasszikus autóversenynek. „Abból a szempontból azonban ízig-vérig verseny, hogy egy adott szabályrendszerben kell jobbnak lenni a többieknél. E tekintetben nem különbözik a Formula-1-től vagy a rali világbajnokságtól. Már alig várom azt a pillanatot, amikor az izgalmak hevében a zsűriasztalnál bekapcsolódik rajtam a »kommentátor-gomb« és magamban – vagy akár félhangosan, jól összezavarva a többi zsűritagot – elkezdem közvetíteni az eseményeket.” 

Hogy ki ér leggyorsabban a célba, csupán egyetlen szempont azok közül, amelyek alapján pontot kapnak a csapatok. A zsűri a járműtervezés kreativitását, valamint a versenyzők futam előtt bemutatott performanszát is értékelni fogja. Utóbbinak része lehet tánc, jelmez vagy bármilyen show-elem. A lényeg, hogy nagyot szóljon és minél szórakoztatóbb legyen.

(Borítókép: Kajdi Csaba. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)