A sztárok sem mind aranykanállal a szájukban születtek – Caramel és Oláh Gergő megrázó története a szegénységből a sikerig.

Next Top Model Hungary

Tomán Szabina, Axente Vanessza, Merő Péter és Tombor Zoltán hetek óta keresik Magyarország következő topmodelljét. Nem csoda, hogy a feszültség egyre nő, hiszen a szakmai zsűri tapasztalt és kemény követelményeket támaszt a versenyzők elé. Azonban még ők is meglepődnek néha a Next Top Model Hungary adásaiban felmerülő kihívásokon és drámákon.

A versenyzők már több mint egy hónapja el vannak zárva a külvilágtól. Nem láthatják családtagjaikat, nem olvashatnak híreket, és folyamatosan együtt kell élniük a riválisaikkal. Ez nem csoda, hogy a versenyzők idegeit kikezdi, és gyakoriak a konfliktusok.

A NTMH tizedik adásában a versenyzőknek egy merész fotózáson kellett helytállniuk, ami komoly feszültséget szült. A legélesebb kritikát Tomán Szabina fogalmazta meg Papp Gabival szemben, nem a teljesítményét, hanem az őszinteségét kérdőjelezve meg. Gabi gyakran keveredett konfliktusba a versenytársaival, és már hozzászokott a negatív véleményekhez.

Rosszul esett a zsűritől, hogy felmerült bennük, hogy taktikából félek-e vagy sem

– mondta Gabi, aki nagyon nehezen viselte a kemény kritikát.

Tomán Szabina is megosztotta gondolatait: „Talán az volt az egyik legnehezebb tényező az én számomra, hogy ott ülök, mint szakmai zsűri, és én szeretném a legjobbat kiválasztani, de vannak olyan elcsúszások, olyan más fontosságú kérdések, ami a szakmaiságot egy kicsit háttérbe szorította.

Ez volt az egyik legnagyobb kihívásom.

Csordás Cinti is megosztotta érzéseit: „Elég nagy volt rajtam a nyomás, és nagyon meg akartam felelni mind a zsűrinek, mind pedig magamnak, mert már eléggé remeg a léc mindenki alatt. Szóval elég könnyen ki lehet esni, már egy rossz tekintet, egy rossz mozdulat, és már vége.”

Sajnos, Cinti előérzete nem volt alaptalan, a zsűri az ő teljesítményét tartotta a leggyengébbnek, így számára véget ért a verseny.

Sándor Péter

Sándor Péter, a népszerű színész, újra színházi előadásban tér vissza. Ráadásul különleges elismerés érte: Kecskemét Tehetség Nagykövete lett. A kecskeméti születésű színész számára ez a kinevezés nagyon sokat jelent, hiszen az elmúlt tíz évben rengeteget dolgozott a színházban és a szakmában.

Sándor Péter elmondta, hogy a kecskeméti tehetséges fiataloknak szeretné átadni azt a színpadi jelenlétet, amit ő hosszú évek alatt fejlesztett ki.

Nagyon sokáig dolgoztam azon, hogy elérjem a megfelelő színpadi jelenlétet, és ezt szeretném most továbbadni a fiataloknak

– nyilatkozta a színész. Hozzátette, hogy ő is rengeteget fog tanulni a mentorált fiataloktól, hiszen a tanulás kétirányú folyamat.

A színész nem fog unatkozni a közeljövőben, hiszen a mentori pozíció mellett visszatér a színpadra is. A Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabban fog újra szerepelni, ami különleges jelentőséggel bír számára. Fél év kihagyás után ismét a reflektorfénybe lép, és újra elbűvöli a közönséget.

Caramell és Oláh Gergő

Sokan nem is gondolnák, hogy a hírességek élete sem mindig volt fényűző. Caramel és Oláh Gergő élete is bizonyítja, hogy a hírnév és a siker előtt mennyi nehézségen kellett keresztülmenniük. Mindketten mélyszegénységből indultak, és csak álmodtak egy jobb jövőről.

Gyerekkorukban egy normális élet, szép lakás és új ruhák elérhetetlennek tűntek számukra. Mégis, kitartó munkával és tehetséggel váltak azokká, akik ma: gazdagok, sztárok és példaképek.

Világsztárok hasonló utakon

Nemcsak ők ketten tapasztalták meg a nélkülözést. Tudta, hogy világsztárok, mint Sylvester Stallone, Jim Carrey vagy Leonardo DiCaprio is egykor hajléktalanok voltak? Stallone az utcán élt, Carrey egy furgonban lakott, DiCaprio pedig a nyomornegyedben nőtt fel. Jennifer Lopez, Halle Berry és Jean-Claude Van Damme szintén nehéz körülmények között éltek, mielőtt híressé váltak. Halle Berry például egy hajléktalanszállón élt, Van Damme pedig Los Angeles utcáin aludt, míg meg nem kapta élete első szerepét.

Oláh Gergő sorsa nagyon hasonlít Carameléhez. A ma már népszerű énekes korábban közmunkásként dolgozott, mielőtt sikeres lett. Gyerekkorában még osztálykirándulásokra sem tudott elmenni, mert nem volt rá pénzük. Caramel is hasonló nehézségekkel küzdött fiatal korában.

Gyerekkoromban valóban azt éreztem, hogy nem lesz belőlem senki, szóval tudod, a körülmények…

ez nem csak egy társadalmi jelenség” – mondta Caramel, aki hamar utat tört magának a zenei pályán. Bár sok csalódás érte, mára az ország egyik legsikeresebb előadója lett.

Oláh Gergő sosem titkolta, honnan indult.

Gyerekként még az osztálykirándulásra sem tudtam elmenni a középiskolában, mert arra sem volt pénzünk

– emlékezett vissza. Most viszont büszke arra, amit elért.

„Tavaly megvettük az otthonunkat, és nagyon jó érzés, hogy fészket biztosíthattam a családomnak. Ez jelenti nekem az igazi sikert, minden más csak bónusz” – mondta boldogan.

(Borítókép: Caramell. Fotó: Velvet)