Dwayne Johnsonnal ünnepli első születésnapját a Madame Tussauds Budapest. A hollywoodi világsztár viaszszobra mától a Palazzo Dorottya falai között várja a látogatókat. A Szikla maga is részt vett a figura kialakításában, amely néhány hónapig lesz látható a magyar fővárosban.

Új szobrot leplezett le első születésnapja alkalmából a Madame Tussauds Budapest, amely pontosan 2023. május 24-én nyitotta meg kapuit a belvárosi Palazzo Dorottyában. A produkció 52 figurával, köztük 17 magyar vonatkozású viaszmással vezeti be a látogatókat a hírességek csillogó világába.

A jeles alkalomból bemutatott új figura nem másról készült, mint napjaink egyik legsokoldalúbb és szó szerint leghatalmasabb hollywoodi sztárjáról, Dwayne Johnsonról, aki egyszerre színész, profi pankrátor, testépítő ikon, amerikai futball liga tulajdonos, üzletember és producer. A hírességet tömegek követik szerte a világon, csak az Instagramon közel 400 millió rajongója van. Viaszmása többek között Londonban, New Yorkban, Las Vegasban, Dubajban, Amszterdamban és Berlinben is megtalálható, mától pedig a dubaji figurával korlátozott ideig Budapesten is találkozhat a közönség.

A szobor létrehozásában a félig szamoai származású világsztár aktívan részt vett: 2019-ben állt modellt a Madame Tussauds viaszművészeinek. A Szikláról több ezer felvétel készült, ezek alapján alkották meg a szakemberek több hónapnyi munkával a vörös szőnyegen pózoló Dwayne Johnson-hasonmást. A figurával a színész is nagyon elégedett volt, a ráadott ruhákat is maga választotta ki.Dwayne Johnson többször találkozott már “önmagával”, sőt a viaszmás öltözékeit is a színész választotta ki. A Palazzo Dorottyában látható figura annak a púderkék öltönynek a másolatában feszít, amelyikben Dwayne Johnson a Skyscraper című film New York-i premierjén jelent meg.

A színész személyesen is járt már hazánkban a Herkules című film forgatásakor. Akkor 174 napon keresztül otthonának mondhatta Budapestet, habár a munkálatok főként Pátyon és Rákospalotán folytak 500 magyar statiszta részvételével. Érdekesség, hogy a Madame Tussauds Budapest egy másik sztárja, a topmodell Palvin Barbara is játszik egy kisebb szerepet a filmben. Dwayne Johnson itteni tartózkodása alatt szinte minden nap ellátogatott egy budai konditerembe. Később magyarul is beszélt pár mondatot: kampányvideót küldött egy miskolci gimnázium diákigazgató-választására. 

A meglepetések sora nem ér véget, a Madame Tussauds Budapest hamarosan újabb sztárok érkezését jelenti be, nemsokára két állandó figurával 54-re bővül a hírességek névsora.

(Borítókép: Dwayne Johnson. Fotó: Getty Images)