Kevesen emlékeznek rá, hogy milyen gyönyörű mosolya van a Spice Girls egykori sztárjának, Victoria Beckhamnek. Amióta belépett a divatiparba, azóta legfeljebb félmosolyokat ejt meg a képeken, egyszer pedig azt is elárulta, miért.

Victoria Beckham a Spice Girls fénykorában mindenkit jó kedvre derített 1000 Wattos mosolyával, ám azóta, hogy belépett a divatiparba, egyszer sem látni őt ilyen helyzetben. Egy alkalommal kendőzetlenül rákérdeztek nála, hogy mi az oka a titokzatos hangulatának, mire David Beckham neje egyértelmű választ adott.

Ez egy páncél, amit felhúzok

– árulta el korábban Victoria Beckham egy, a Marie Claire-nek adott interjúban tréfásan a divatipart hibáztatva, amely a siker érdekében megkívánta, hogy kifinomult ikonná váljon; és mivel a paparazzik folyton a nyomában vannak, így a hétköznapokban is visszafogott és kimért a megjelenése. Ennek ellenére zárt ajtók mögött megőrizte a jó kedvét, így szerettei rendszeresen láthatják őt mosolyogni, hiszen remekül érzi magát a bőrében. A korát is büszkén vállalja, az újonnan elindított Victoria Beckham Beauty kozmetikai és bőrápoló termékcsaládját bemutatva például ragaszkodott ahhoz, hogy ne megszerkesztett, hanem valódi képet mutasson önmagáról a ráncaival és a bőrhibáival együtt.

Nemcsak a saját életében törekszik ilyen formában a hitelességre, hanem a gyerekeit is egészséges életmódra, önmaguk felvállalására és a testi-lelki jóllétre neveli. Ezt azért is tartja fontosnak, mert ő maga korábban rengeteget küzdött az anorexiával és a bulimiával, amiről kendőzetlen őszinteséggel vall Learning to Fly című könyvében. Szerencsére mára teljesen kibékült a testével és igyekszik jó példát mutatni a gyerekeinek. Ami pedig a mosolyát illeti, bár előszeretettel takargatja azt a nyilvános felvételeken, ami nagy ritkán látható belőle, az alapján a szakemberek úgy vélik, hogy fogászati kezeléseknek vetette alá magát a magabiztosságának javítása érdekében.

(Femcafé)

(Borítókép: Victoria Beckham. Fotó: Getty Images)