A Jolie-Pitt családban újabb jelentős változás történt. Brad Pitt és Angelina Jolie egy másik lánya, Vivienne is úgy döntött, hogy a nővére, Zahara után ő is elhagyja édesapja nevét, és kizárólag a Jolie vezetéknevet tartja meg.

Mint ismert, Brad Pitt és Angelina Jolie 19 éves örökbefogadott lánya, Zahara az egyetemre jelentkezéskor lemondott édesapja vezetéknevéről és csak az anyjáét tartotta meg. Nemrég az ő példáját követte a húga, a 15 esztendős Vivienne is. Döntése akkor vált nyilvánvalóvá, amikora Tony-díjra jelöltek bejelentésekor A kívülállók című Broadway musicalban közreműködő lány neve csak Vivienne Jolie-ként szerepelt.

A névváltozás további kérdéseket vet fel Brad Pitt és gyerekei közötti kapcsolatról. Korábban a család másik tagja, Pax is nyilvánosan kifejezte nemtetszését az édesapja iránt. Pontosabban egy apák napi bejegyzésében bírálta élesen Brad Pittet.

Az, hogy a gyerekek sorra elhagyják édesapjuk vezetéknevét, jelentős médiavisszhangot kapott. A nyilvánosság előtt zajló válásuk óta Angelina Jolie és Brad Pitt viszálya többször is a figyelem középpontjába került, ami valószínűleg befolyásolja a gyerekek érzéseit és döntéseit. Brad Pitt például többször is azzal vádolta az exfeleségét, hogy ellene uszítja a gyerekeiket, ám utóbbiak állítják, önszántukból távolodnak el az apjuktól annak viselkedése miatt.

(Borítókép: Vivienne Jolie-Pitt, Justin Levine és Angelina Jolie. Fotó: Northfoto)