Karitatív céllal örökbe fogadott egy pár napos szarvasborjút Németh Lajos. A híres meteorológus a TV2 Mokka című reggeli beszélgetős műsorában mesélte el a részleteket.

Németh Lajos

Németh Lajos meteorológus karitatív céllal örökbe fogadott egy pár napos szarvasborjút, amelyet kutágapusztai birtokán nevel. Az állat egy héttel ezelőtt született meg, sokáig azonban a nemét sem tudták. Úgy döntöttek, ha kan, akkor Lajcsinak nevezik el, de idővel kiderült, hogy nőstény, így Lujza lett a neve.

A meteorológus elárulta, hogy nagyon szereti a természetet és az állatokat, egyszer például egy nílusi krokodilt is örökbe fogadott, azt persze csak jelképesen. A hüllőnek a Felhőcske nevet adta. A szarvasborjú kapcsán elárulta, hogy amint egy kicsit nagyobb lesz, az édesanyjával együtt szabadon visszamehet az erdőbe, de most még a ragadozók elől, egy karámban védi őket Németh Lajos.

A véradók dala

Elkészült a véradók dala. Az Országos Vérellátó Szolgálat több ismert hazai előadóval együttműködve készítette el a dalt, amellyel a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet. Fehérvári Gábor Alfréd, vagyis Freddie, illetve az Országos Vérellátó Szolgálat képviseletében Szabó Sipos Barnabás, a Vér nagykövete a Mokka műsorában beszéltek a témáról.

Szabó Sipos Barnabás elárulta, mekkora kihívást jelent a véradás fontosságának megismertetése és az emberek elérése, így egy olyan dallal akartak előállni, amely felkelti a hallgatókban az együttműködésre való készséget és nagylelkűséget. Freddie elmondása szerint a dal elkészítésében közreműködő sztárok tartottak attól, hogy „gagyi” lesz a végeredmény, de szerencsére Rutka Róbert egy nagyon jó szemszögből fogta meg a dal szövegét, így már egy jó alappal indultak, a végeredmény pedig egy hallgatható, ritmusos és sokatmondó szerzemény lett.

MC Hawer

Boldogan éli szingli életét Hoczka Géza, azaz MC Hawer. Amióta egyedülálló, a zenész legfőképpen a testvérével csinál közös programokat, ám ha úgy adódna, hogy egyedül kellene moziba vagy étterembe mennie, azt sem tartaná cikinek. Tavaly például teljesen egyedül ment Olaszországba, ám a nyaralást sajnos nem igazán élvezte társaság nélkül, így idő előtt hazajött.

Az egyedülállóság saját bevallása szerint egy döntés volt a részéről, a múltbéli kapcsolataiban ugyanis szörnyű csalódások érték és nem szeretné bővíteni azokat.

Mostanra teljesen megszokta a szingli életmódot, sőt sokkal nyugodtabbnak tartja magát. Az űrt általában a barátaival, valamint a családjával próbálja kitölteni. Hoczkának egy egy évvel fiatalabb húga van, vele szokott programokra eljárni, sőt még nyaralni is. A húga fodrász, MC Hawer pedig kéthetente jár hozzá, így nagyon sokat szoktak beszélgetni és tervezgetni a közös programjaikat. A zenész azt is hozzátette, hogy már annyit nyaraltak együtt tengerpartokon, hogy kezdik megunni és újabb helyszínt kell keresniük az üdüléshez.

(Borítókép: Németh Lajos. Fotó: Kaszás Tamás/Index)