A modell szerint gyakran kerül szóba a sztárok között, hogy milyen támadások zajlanak az online térben.

Név és arc nélküli profilokról, durvábbnál durvább kommentekkel tipornak földbe ismert embereket, vagy akár egymást is a Reddit nevű közösségi oldalon. Sokan próbálják felvenni a harcot ellenük és a jogaik mellett kiállni, a témában Zimány Linda is megosztotta gondolatait a Mokka műsorában. Elárulta, hogy akárhányszor elmegy valahova és találkozik sztárokkal mindig szóbajön ez a téma is.

Zimány elmondta, hogy ezeket a rosszindulatú, névtelen kommenteket szinte lehetetlen kikerülni a közösségi médián, mindig valahogy szembe jönnek. A jogász végzettségű híressége elhatározta, hogy megkéri az ismerőseit, hogy ne küldjék el neki ezeket a kommenteket és posztokat, hanem az ügyvéd ismerőseinek küldjék, hiszen így el tudják távolítani az adott tartalmakat.

Amikor találkozom ismert emberekkel, mindig feljön ez a téma. És azt kell mondani, hogy mindenkinek rányomja az életére a bélyegét.

Elmagyarázta, hogy a szolgáltató vállal felelősséget a platformon megosztott és megjelenő tartalmakért, ebbe beleszámítanak a kommentek is, így a jogsértő tartalmakat le lehet szedetni.

A közösségi oldalakra posztolt tartalmak, például sztárok esetében is az ő szellemi tulajdonuk, ezért is több híresség már kiírta az oldalára, hogy a tartalmak használata tilos vagy engedélyköteles. Ezzel meg lehet akadályozni ezen rosszindulat egy részét és a hamis hirdetéseket is.

(Borítókép: Zimány Linda. Fotó: Papajcsik Péter/Index)