A volt amerikai elnök, Donald Trump és Robert de Niro a nyilvánosság előtt esett egymásnak.

Az amerikai elnökválasztás csak 2024. november 5-én lesz, azonban a kampányidőszak már javában tart a kihívó, Donald Trump és a jelenlegi elnök, Joe Biden között. Ahogy az amerikai kontinensen megszokott, a legnagyobb sztárok közül is sokan oldalt választanak. Így tett Robert de Niro is, aki elvállalta, hogy ő narrálja a jelenlegi elnök kampánybeszédét. A videóban arról beszélt, miszerint sejthető volt, hogy Trump a megválasztása után „elszabadul majd”, most pedig ismét „diktátorként” térne vissza.

Ha ez nem lenne elég a nyilvános balhéhoz, akkor hozzátesszük, hogy kedden a színész annál a manhattani bíróságnál jelent meg egy sajtótájékoztatón, ahol Donald Trump büntetőpere zajlott. A 80 éves színész kemény szavakat fogalmazott meg az eseményen, amely káromkodásokkal tarkított, feszült balhéba torkollott.

„Trump alatt ez a fajta kormányzás teljesen elhatárolódik majd a Földtől. Nem azért mondom, hogy megijesszelek titeket, vagyis talán mégis azért, hogy rátok hozzam a frászt. Ha Trump visszatér a Fehér Házba, búcsút inthettek azoknak a szabadságjogoknak, amiket eddig magától értetendőnek gondoltunk” – nyilatkozta a színész, majd folytatta:

„És a választások? Azt elfelejthetitek. Annak vége és kész. Ha egyszer bekerül, most megmondom nektek, hogy sosem távozik, soha nem megy el. Ezt ti is tudjátok. Soha többé nem megy el” – mondta de Niro, aki az eseményen többször bohócként és zsarnokként hivatkozott a volt amerikai elnökre.

Csak egy hitvány ingatlanos, nagymenőnek álcázva, egy kétfilléres playboy, aki a bulvárlapokba hazudja magát.

– zárta a beszédjét a legendás színész, akinek nem kellett sokat várnia a reakciókra, hiszen a beszéd után Trump egyik támogatójával szólalkozott össze a színész, akivel sűrű káromkodások közepette vitatkozott, miközben azt kiabálta: „gengszterek vagytok”. 

Természetesen maga Donald Trump sem hagyta szó nélkül az elhangzottakat:

kedd este, a történtekre reagálva, azt írta a közösségi oldalán, hogy szánalmasnak és szomorúnak tűnt a színész.

(Blikk)

(Borítókép: Robert de Niro. Fotó: Jason Koerner/Getty)