Hétfői hírösszefoglalónkban még: a friss Next Top Model Hungary győztese, Mészáros Lili készen áll arra, hogy a néhány éven belül családot alapítson, Jordán Tamás, a népszerű Kossuth-díjas színész, közölte, hogy egy kisebb orvosi beavatkozás után reméli, hogy hamarosan újra színpadra léphet, Tarsoly Csaba, a Quaestor egykori vezetője, aki 77 milliárd forintos csalással vádolva áll bíróság előtt.

Mészáros Lili

A 26 éves Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary legújabb győztese elárulta, hogy a közeljövőben a modellkedésre koncentrál, de a harmincas évei elején már szeretne anyuka lenni.

A győzelem megerősített abban, hogy az elkövetkező pár évet a modellkarrieremnek szentelem, és csak ezután vállalok gyermeket

– mondta Lili.

A verseny során Lili végig érezte, hogy van esélye a győzelemre. „Végig éreztem azt, hogy ha nem fogok durván megtörni a verseny során, nyerhetek. Szeretem elemezni a szituációkat, felmérni a versenyt, és ezek alapján az élmezőnyben láttam magam” – mesélte Lili, hozzátéve, hogy küzdősport múltja is segített a nehéz pillanatokban.

A döntő egy igazi családi ünnep volt számára. „Velem együtt könnyezték meg a győzelmemet a családom hölgytagjai, a férfiaknak pedig büszkeség csillogott a tekintetében. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen támogató közeg vesz körül, ez az én sikerem titka” – osztotta meg Lili.

A verseny alatt nem tudtak kommunikálni, ami megterhelő volt számára, de ez az időszak végül még szorosabbra fűzte kapcsolatukat.

Új tapasztalás volt, de még inkább megerősítette a kapcsolatunkat

– mondta Lili. Hozzátette, hogy a verseny után még biztosabbak lettek abban, hogy együtt szeretnék tervezni a jövőt. „Szeretnénk esküvőt és családot alapítani a közeljövőben” – mondta Lili.

Lili a jövőben is szeretné folytatni tanulmányait a Műszaki Egyetemen. „Most a modellkedés irányába billent a mérleg, de a tanulmányaimat mindenképpen befejezem” – mondta, hozzáfűzve, hogy a sportot sem szeretné abbahagyni.

„A klub, ahova tizenegy éve járok, közel van a szülővárosomhoz, Tápiószecsőhöz. Amikor tudok, hazamegyek az edzésekre, de most már inkább hobbiból űzöm csak a küzdősportot” – zárta gondolatait Lili.

Jordán Tamás

Jordán Tamás színművész, aki nemrégiben kórházba került egy kisebb beavatkozás miatt, bizakodó hangulatban van. „Egy kis orvosi beavatkozás miatt kerültem kórházba, de szerencsére semmi komoly, és gyógyítható a problémám. Köszönöm, jól vagyok, és remélem, hogy hamarosan hazaengednek” - mondta Jordán a Blikknek a kórházi ágyáról.

A színész nem tudott részt venni néhány nemrégiben tervezett eseményen, így többek között a májusi Nemzet Színésze-választáson sem jelent meg, és a miskolci Széllel szembe című előadását is le kellett mondania. Emellett a Rózsavölgyi Szalon bejelentette, hogy Jordán betegsége miatt több májusi előadás is elmarad.

Jordán Tamás egy hete még türelmet kért, mondván, hogy még mindig kórházban van. Azóta azonban javul az állapota, és már a gyógyulás felé tart.

Sokkal jobban vagyok, köszönöm mindenkinek, aki rám gondolt. Bár még kórházban vagyok, remélem, hogy a jövő hét elején már otthon lehetek

– mondta Jordán Tamás, hozzátéve, hogy alig várja, hogy újra színpadra álljon.

A múltban Jordán Tamást sem kerülték el a komoly egészségi problémák; cukorbetegsége miatt rendszeresen inzulint kell használnia, és néhány évvel ezelőtt a koronavírus is komolyan megviselte.

Ennek ellenére optimista a jövőt illetően: „Terveim szerint június közepétől ismét aktívan részt vehetek az előadásokon.”

Tarsoly Csaba

Tarsoly Csaba, aki már nyolc éve áll bíróság előtt a Quaestor-botrány kapcsán, nemrégiben nyilatkozott a Blikknek. A per hosszú tárgyalási folyamatáról és a vádakról beszélt, hangsúlyozva, hogy szerinte az ingatlanok értékesítése során történtek visszaélések.

„A cég ingatlanjainak értéke, beleértve a Győri ETO komplexumát is, bőven fedezte volna a kötvényeket. Sajnálatos módon a felszámolók alacsony áron adták el ezeket, így végül ismert vállalkozók és cégek profitáltak” – mondta Tarsoly Csaba a lapnak. 

A Quaestor egykori vezetője kiemelte, hogy a vádak szerint sosem volt esély a befektetők pénzének megtérülésére, azonban a legutóbbi vádirat-módosítás ezt a részt már nem tartalmazza, ami szerinte alapvetően befolyásolja a védekezését.

„Az ügyészség véleménye szerint további bizonyítékok szükségesek lettek volna, de ezeket nem szerezték be” – tette hozzá.

Tarsoly arról is beszélt, hogy jelenleg kisebb munkákban vesz részt, és nagy részét a tárgyalásokra való felkészülés tölti ki.

Keresem a helyem a társadalomban, és igyekszem hasznosan eltölteni az időmet

– árulta el.

Tarsoly Csaba korábban a Győri ETO futballcsapatának elnöke is volt, amely csapat a botrány hatására pénzügyi nehézségekbe ütközött. Tarsoly elmondása szerint bár már nem látogatja a meccseket, büszke az együttes mostani sikerére és a csapat visszajutására az élvonalba.

A per záró szakaszában Tarsoly ügyvédje, dr. Papp Gábor több órás védőbeszédben érvelt ügyfele felmentése érdekében. „Az ügyészségnek a csődeljárás helyett a büntetőeljárást választotta, ami szerintünk nem volt helyes. Tarsoly letartóztatása és a látványos intézkedések sem voltak indokoltak” – magyarázta az ügyvéd.

Az ügyvéd szerint Tarsoly Csaba minden lehetséges módon igyekezett segíteni a probléma megoldásában, és proaktívan felajánlotta a reorganizációs tervet is, amit a kormány végül nem fogadott el. Tarsoly továbbra is azt reméli, hogy a bíróság igazságos döntést hoz, és tisztára moshatja a nevét a közelgő ítélethirdetés során.

Adele

Adele nemrégiben tartott koncertje Las Vegasban váratlan fordulatot vett, amikor az énekesnő szembeszállt egy nézővel, aki támadó megjegyzést tett az LMBTQ+-közösségre. A Grammy-díjas művész, aki ismert támogatója a szivárványos mozgalomnak, élesen reagált, amikor egy koncertlátogató hangosan kritizálta a Pride ünnepét.

Az incidens június 1-jén történt, ami különösen fontos időszak az LMBTQ+ közösség számára. Adele, aki éppen egy dal előadása közben hallotta a bántó szavakat, nem hagyta szó nélkül a történteket.

„A Pride sz*r? Eljöttél a kib*szott koncertemre csak azért, hogy ezt mondhasd?

Kib*szottul hülye vagy?" – tette fel a kérdést Adele a mikrofonba, láthatóan felháborodva. „Ha nincs semmi szép mondanivalód, akkor fogd be a szád, oké?” – folytatta az énekesnő, miután az illető diszkriminatív kijelentést tett.

Ez a heves válasz jól mutatja, mennyire komolyan veszi Adele az ilyen jellegű incidenseket, és hogy készen áll kiállni azon értékek mellett, amelyeket fontosnak tart. Az énekesnő reakciója nemcsak a koncert többi résztvevője, hanem az online közösségek körében is dicséretet kapott, akik Adele bátorságát méltatták az LMBTQ+-közösség védelmében.

(Borítókép: Adele. Fotó: Getty Images)