Ambrus Attiláról 2012-es szabadulásakor sokan pletykálták, hogy jókora vagyont rejtett el az ellopott pénzből még azelőtt, hogy börtönbe vonult volna. Nemrég megjelent könyvében említést is tett néhány „talált” zöldhasúról, amelyeket szeretett volna érvényes címletekre váltani.

Ambrus Attila, mint ismert, 2000-ben vonult börtönbe 30 bank kifosztásáért. A letartóztatásakor, sőt a szabadulása után is legendák szóltak arról, mekkora vagyont rejthetett el még azelőtt, hogy a csuklóján kattant volna a bilincs. A pletykákat ő maga sosem erősítette meg, ugyanakkor nemrég megjelent Állj talpra! című könyvében említést tesz egy kis dugipénzről, amelyet egy régi térképben talált.

„Nemrég elővettem egy régi térképet, amit már évek óta nem használtunk, és láss csodát, találtam benne százezer forintot. Csak egy baj volt, régi húszezresek voltak, amik már lejártak” – írta könyvében a Viszkis, aki a bankókkal a bankba ment, hogy ma érvényes címletekre váltsa azokat. A pénzintézetben dolgozó biztonsági őr azonnal felismerte őt.

„Azt mondtam neki, »nézze, az elásott pénzből hoztam vissza valamennyit, szeretném visszaváltani«.

Jót röhögött a csávó”

– mesélte Ambrus Attila, hozzáfűzve: valószínűleg azért, mert amikor bankokat rabolt, még nem voltak forgalomban húszezresek.

(Blikk)

(Borítókép: Ambrus Attila. Fotó: Velvet)