Détár Enikő kendőzetlen őszinteséggel vallott arról, hogyan vészelte át 30 év együttlét után a Rékasi Károllyal való válását, valamint a színész motorbalesetéről is említést tett D. Tóth Kriszta műsorában.

Détár Enikő és Rékasi Károly egykor hatalmas sztárpárnak számított: 1984-ben kötötték össze az életüket, majd két évvel később együtt végeztek a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1989-ben megszületett az első közös gyermekük, Rékasi Eszter, a magánéletük mellett pedig a karrier terén is remekeltek. Számos darabban szerepeltek együtt, hatalmas sikernek örvendtek, 2001-ben pedig új taggal, Rékasi Zsigmonddal bővült a családjuk. Végül 30 évnyi házasság után, 2013-ban benyújtották a válókeresetet és külön utakon folytatták az életüket. A válásról és az azzal járó nehézségekről Détár Enikő nemrég először mesélt részletekbe menően D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában.

„Nagy törés volt. Örülök, hogy megéltem azt a 30 évet, mondjuk azt az utolsó egy évet kihagytam volna... Az utolsó évet leszámítva, a 29 évből, amit egy házasság adhat – nem egy szeretői viszony, nem egy friss szerelem – 20 olyan volt, ahogy én azt gyerekként elképzeltem […] Nyilván, egy több évtizedes kapcsolatban van ez is, az is és amaz is... Ezt vállalom, hogy nem bánom, hogy ezt megéltem” – kezdte Détár, aki Rékasi 2015-ös motorbalesetéről is szót ejtett. Mint ismert, a színész a szerencsétlenséget követően számos műtéten esett át, az egyik lába pedig négy centivel rövidebb lett.

„Örülök, hogy a baleset után életben maradt, van dolga, és annak is, hogy a gyerekeinkkel – persze, ez törés volt, még a felnőtt Giginek is – folyamatos kapcsolattartása van mindkettőnknek. Mindketten támogatjuk őket, és ha bármi zűr van, akkor a mai napig abban együtt veszünk részt” – fogalmazott a művésznő, aki évek óta boldog párkapcsolatban él Kiss Péterrel.

„Élni akarok! Igen! Az életösztön erősebb volt bennem. Mind a ketten külön éltünk, de papíron egyikünk sem volt még elválva. Igazából én vadásztam le, és úgy, hogy lesz, ami lesz. [...] Véletlenül találkoztunk egy rendezvényen, és kimentünk kávézni. Nekem az volt a gyanús, hogy… azt éreztem, hogy „hopp” és bennmaradt a levegő. Ilyenkor van az, hogy most baj van. Hogy ez a férfi hat rám. De miért? És egy másodperc alatt zavarban vagyok tőle. Nem értettem, hogy mindjárt 50 évesen miért vagyok én zavarban” – emlékezett vissza az újrakezdés pillanataira Détár, akivel a teljes beszélgetés június 9-én 22 órakor lesz látható a Spektrum Home-on.

(Borítókép: Détár Enikő. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)