Megdöbbentő titkot árult el a múltjáról Krausz Gábor. A sztárséf különös okból választotta a vendéglátó mesterséget, az amolyan menekülőút volt a számára.

Krausz Gábor hazánk egyik legelismertebb séfje, ám ezt a szakmát kevésbé szenvedélyből, inkább menekülésből választotta. A magánéletének erről a szakaszáról egy interjúban beszélt, amelyben többek között szó esett a kötelező sorkatonaságról is. Az utóbbi időben egyre több híresség szólal fel a témában, mondván: nem szeretnék, ha a gyerekeik idegen országokért veszélyeztetnék az életüket. Velük ért egyet Krausz Gábor is, aki jól tudja, hogy milyen egy háborúval sújtotta területen élni, hiszen a testvére és a rokonai Izraelben élnek.

„Én napi kapcsolatban vagyok Izraelben a rokonokkal. Ott vannak a sűrűjében, és kapom a videókat a testvéremtől is. Én látom, hogy mivel jár egy háború, és én senkinek nem kívánom. Még az ellenségeimnek sem. Nyilván Izrael egy másik ország, ott évtizedek óta van sorkatonai szolgálat, ők ebben szocializálódtak. Természetesen a hazámat én is megvédem, de egy másik országban, mások érdekei miatt nem szeretnék fegyvert fogni” – nyilatkozta a Borsnak Krausz Gábor. Hozzátette: mindig összeszorul a gyomra, amikor arról van szó, hogy kik és kit akarnak háborúba küldeni. 

„Én azért mentem szakácsnak – akkor még nem érdekelt ez a szakma annyira, csak menekültem, hogy mindenképpen valahova jelentkezzek –, 

hogy ne kelljen elmennem sorkatonai szolgálatra

– árulta el titkát a sztárséf, aki ugyan észrevette, hogy a fiatalság „eltunyult”, de szerinte nem az a megoldás, hogy háborúba küldik őket. „Nem ebben szocializálódtunk, hogy fegyvert kell ragadnunk! Én a múltkor voltam paintball pályán, és rettegtem attól, hogy eltalál egy festékgolyó. El nem tudom képzelni, hogy milyen lehet a fronton lenni úgy, hogy nem akarsz ott lenni. Én azt mondom, hogy aki ezt akarja valamilyen asztal mögött ülve, az fogjon egy fegyvert, és menjen maga harcolni. De ne civileket, fiatalokat kötelezzenek sorozásra és háborúba" – hangsúlyozta a véleményét Krausz, aki annak örülne, ha békés úton tudnák egyeztetni az érveiket a képviselők és a politikusok anélkül, hogy vérnek kellene folynia.

(Borítókép: Krausz Gábor. Fotó: TV2)