Történjen balesetből vagy önvédelemből, több világsztár kezéhez is vér tapad. Összeállításunkban öt olyan hírességet mutatunk, akik embert öltek.

Alec Baldwin

A legaktuálisabb a listán Alec Baldwin, akinek máig húzódik a második pere a 2021 októberében történt, gondatlanságból elkövetett gyilkossági incidens miatt. Mint ismert, a 66 éves színész a Rust című filmjét forgatta az új-mexikói Santa Fe-ben található Bonanza Creek Ranchen, amikor elsütött egy kellékfegyvert, halálosan megsebesítve vele Halyna Hutchins operatőrt. Mint kiderült, a fegyver éles lőszerrel volt töltve, amely a rendezőt, Joel Souzát is megsebesítette. Bár a Baldwin elleni vádakat egyszer már ejtették, a színészt újból beperelték, így a kálváriája a mai napig nem ért véget.

Snoop Dogg

Az amerikai rappert 1993 augusztusában tartóztatták le egy rivális bandatag, Philip Woldermarian meggyilkolása miatt. A ravaszt valójában nem ő, hanem a testőre, McKinley Lee húzta meg, miközben Dogg az autót vezette. Az esküdtek végül mindkettőjüket felmentették.

Caitlyn Marie Jenner

A korábbi olimpiai aranyérmes tízpróbázó, Bruce Jenner női alteregója, a ma már televíziós személyiségként ismert Caitlyn Marie Jenner egy halálos kimenetelű tömegbalesetbe keveredett a kaliforniai Malibuban található Pacific Coast autópályán 2015 februárjában. A balesetben meghalt Kim Howe állatjogi aktivista és színésznő, amikor Jenner a terepjárójával belerohant az autójába. A per jelenleg is folyamatban van.

Matthew Broderick

A 62 éves amerikai színész még 1987-ben okozta két nő halálát, amikor az akkori barátnőjével, a színésznőként dolgozó Jennifer Grey-el belerohant egy másik autóba, amelyben Anna Gallagher és Margaret Doherty tartózkodott. A balesetben mindketten meghaltak.

O.J. Simpson

Az egykori amerikai focistát és színészt először 1994-ben, egy hónappal a 47. születésnapja előtt tartóztatták le az exfelesége, Nicole Brown és annak párja, Ronald Goldman meggyilkolásának vádjával. Az emberölést a pár háza előtt követték el, ám '95 október 3-án Simpson-t ártatlannak kiáltották ki. 2007 szeptemberében fegyveres rablás és támadás, összeesküvés, valamint betörés miatt tartóztatták le, majd ítélték el. A sztár 2017-ben szabadult a börtönből, majd 2024. április 10-én prosztatarákban hunyt el.

(IMDb)

(Borítókép: Caitlyn Jenner. Fotó: Getty Images)